BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım 1 kişiyi öldürdü 3 kişiyi yaraladı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde hayvanlarını otlatırken üzerine yıldırım düşen bir kişi hayatını kaybetti..

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Mansuroğlu Çiftliği köyünde merada hayvanlarını otlatan Satılmış Kırca'nın (70) üstüne yıldırım düşmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Kırca’nın cenazesi 112 ambulansı tarafından Sorgun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yeniyer kasabası Karakız Mahallesinde ise, halı yıkayan Dilek Gedik (33), Hacer Gedik (32) ve Fadime Gedik’in (43) üzerlerine yıldırım düştü. Olayı gören köylüler durumu 112 Acil Ambulansı bildirdiler. Ambulansla Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılan 3 kadından durumu ağır olan Fadime Gedik Sivas’a sevk edildi.

Konu ile ilgili bilgi almak için Sorgun Devlet Hastanesine gelen Kaymakam Levent Kılıç, saat 19.00 sıralarında Mahsuroğul Çiftliği ve Yeniyer Beldesi Karakız Mahallesine yıldırım düşmesi olayı gerçekleştiğini belirterek, “Karakız Mahallesinde üç bayan halı yıkadıkları sırada düşen yıldırım sonucunda yaralandılar. Bayanlardan Fadime Gedik’in durumu ağır olduğu için Sivas’a sevk edildi. Diğer olay da ise 70 yaşındaki Satılmış Kırca hayatını kaybetti” dedi.Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.