BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.432,68
HABER /  DÜNYA

Türkmen kasabası iki ateş arasında!

IŞİD bu kez de tamamı Türkmen olan bir kasabaya saldırdı. Türkmenler, Irak ordusuna destek verirken şu ana kadar 7 Türkmen'in hayatını kaybettiği belirtildi.

Abone ol
Telafer iki ateş arasında kaldı! IŞİD'in düzenlediği saldırılara Irak ordusu karşılık verirken şu ana kadar 7 Türkmen'in öldürüldüğü belirtildi. Nüfusun tamamı Türkmen olan Telefer'in merkezi yönetime destek verdiği için düşmediği kaydedildi. Routers ise akşam saalerinde geçtiği bir haberde Telefer'in IŞİD'in kontrolüne geçtiğini iddia etti.
 
Bölgede bulunan Al Jazeera Türk muhabiri Can Hasasu, cumartesi gecesinden bu yana düzenlenen IŞİD saldırılarında 7 Türkmen'in öldüğünü bildirdi. 

NÜFUSUN TAMAMI TÜRKMEN 

Anadolu Ajansı’nın verdiği bilgiye göre IŞİD, Telafer'de daha önce gözaltına alınan bazı militanlarının serbest bırakılması talebine olumsuz karşılık verilmesi üzerine saldırıya geçti.
Nüfusunun tamamına yakını Türkmen olan Telafer,  bölgedeki halk desteği sayesinde Bağdat yönetiminin Musul’da elinde tuttuğu tek bölgeydi.

harita.20140615235154.jpg

Şİİ TÜRKMEN AŞİRETLER IŞİD'İ KARŞI 

Özellikle Şii Türkmen aşiretler Irak ordusuna büyük destek veriyor. Telafer nüfusunun büyük çoğunluğunu ise Sünni Türkmenler oluşturuyor.

IŞİD resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, Telafer’in büyük bir kısmının kontrol altına alındığını ve IŞİD güçlerinin ilerlemeye devam ettiğini öne sürdü.
 
Telafer'e 20 kilometre mesafede bulunan, Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesine konuşlanan peşmerge kuvvetleri tetikte bekliyor.

KATLİAM YAŞANABİLİR 
 
Anadolu Ajansı, IŞİD’in Telafer'e girdiğini ve çatışmaların hız kazandığını bildiriyor. AFP, IŞİD saldırısının püskürtüldüğünü bildirirken AP ise kentteki çatışmaların iyice arttığını ve her iki tarafın da ciddi kayıplar verdiği belirtiliyor. Ancak herhangi bir rakam verilmiyor. İnternetteki bazı kaynaklarda ise “kentte şiddetli çatışmaların yaşandığı, halkın evinden dışarı çıkamadığı ve böyle giderse bir katliam yaşanabileceği” iddia ediliyor.