BIST 10.225
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.406,60
HABER /  GÜNCEL

O haberi yalanladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ataşehir ilçesinde bir gecede 30 kamyonetin çalındığı, çalınan bu kamyonetlerin Suriye’den sinyal verdiği yönünd...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ataşehir ilçesinde bir gecede 30 kamyonetin çalındığı, çalınan bu kamyonetlerin Suriye’den sinyal verdiği yönündeki haberleri yalanladı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü son günlerde bazı basın ve medya kuruluşlarında, Ataşehir ilçesinde bir gecede 30 kamyonetin çalındığı, çalınan bu kamyonetlerin Suriye’den sinyal verdiği yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “15 Haziran 2014 tarihinde bazı basın ve yayın kuruluşlarında, Ataşehir ilçesinde bir gecede 30 kamyonetin çalındığı, çalınan bu kamyonetlerin Suriye’den sinyal verdiği ve hırsızlık olaylarında artış yaşandığı şeklinde haberler yapıldığı görülmüştür. Bahse konu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki; habere konu İlçemizdeki Ferhatpaşa Mahallesi’nde 15 Haziran 2014 tarihi itibariyle 2014 yılı içerisinde, sadece 10 adet oto hırsızlığı, 13 adet evden hırsızlık ve 14 adet iş yerinden hırsızlık olayı meydana gelmiştir” denildi.
Söz konusu haberlerde ifade edilen 30 kamyonetin çalınması ve araçların Suriye’ye götürüldüğüne yönelik asayiş birimlerine yapılmış herhangi bir müracaatın mevzubahis olmadığı belirtildi.
(İHA)