BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  GÜNCEL

’’Trabzonspor’u yönetmek kolay değil’’

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’u yönetmenin kolay olmadığını söyledi. <br/>Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Der...

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’u yönetmenin kolay olmadığını söyledi.
Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nin İstanbul Şirinevler’deki yeni binasının açılışına katılan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili taraftarlarla buluştu.
Açılış öncesi konuşma yapan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’u yönetmenin kolay olmadığını ifade ederek, “Ben hep söylüyorum. 11 yaşındayken İstanbul’a geldim. 11 yaşına kadar bahçede inek beklerken hayalim Trabzonspor’a başkan olmaktı. Bunu söylediğim için ’sen yine çobanlık yapmaya git’ diyorlar. Çobanlık çok asil bir meslek. Dağdaki çobanla oturduğunuz zaman o insanlarda çok maneviyat bulursunuz. O insanlara da kimse hakaret etmesin” dedi.

“KİMİN YANLIŞI VARSA GİTSİN ADLİ MAKAMLARA BUNUN HESABINI VERSİN”
Eski Trabzonspor yönetimine açtığı davalarla ilgili kendisini eleştirenlere seslenen İbrahim Hacıosmanoğlu, “Biz hesap soracağız. Bu da Türk futboluna örnek olsun. Çünkü hiçbir hesabımız yok. Hesabı olmayan insan da doğruları yapmaya çalışır. Bizi eleştiriyorlar; ’Niye pislikleri ortaya çıkarıyor ve hesap soruyorsunuz?’ diye. Biz geldiğimiz günden beri şunu söyledik; ’Ahlak, adalet ve temiz Türk futbolu istiyoruz’, şimdi bunu isteyen bir camia başkanı olarak, içinizde olumsuzluklar, pislikler varsa onları temizlemek zorundasınız. Biz de bunu yapıyoruz. Kongre sürecinde de öncesinde de ’hesap soracağız’ dedik. Onun hesabını soruyoruz. Kimin yanlışı varsa gitsin adli makamlara bunun hesabını versin. İnsanlar rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben onu anlamadım. Varsa bir yanlış bunun hesabını yanlış yapanlar verecek. Burası kimsenin çiftliği değil. Kimsenin kendi şahsi menfaati için ne siyasi ne ticari kullanacağı bir yer değil. Kulüplerde alışkanlık olmuş. Geçmişin hesabını gelenler sormadığı için gelenler de rahat ediyor. Ama bizim bir hesabımız yok. Biz soracağız bu da Türk futboluna örnek olsun” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUKLARI ELİNDEN ÇALINMAYA ALIŞKIN BİR CAMİAYIZ”
Başkan Hacıosmanoğlu, camia içindeki çekişmenin 2010-2011 sezonu şampiyonluğu için girilen mücadeleye zarar vereceği yönünde eleştiriler aldıklarını vurgulayarak, “Biz temiziz biz pisliğin içine bulaşmadık ki. Biz şampiyonlukları elinden çalınmaya alışkın bir camiayız. Çalmaya alışkın bir camia değiliz. Biz emeğimizin çalınmasını engelleyemedik ki bırakın başkalarının hakkını çalalım. Bizim bir sorunumuz yoksa emek hırsızları bizim yaptığımız haklı mücadeleyi kendi lehlerine kullanamazlar ki” şeklinde konuştu.

“HERKESİN YAPTIĞININ YANINA KAR KALDIĞI DÖNEMİN KAPANMASI LAZIM”
Türk futbolu adına UEFA ve FIFA’nın Türkiye’ye yapacağı yaptırımlarla ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, “Bu tedirginliğiniz sizin de ortak olduğunuz olumsuzluklardan kaynaklanıyor olmasın. Tabii yıpranacaksınız, herhalde tepkiniz budur, başka bir şey değildir. Bizim yaptığımız bu temizlik mücadelesinin asla bizim haklı olduğumuz davayı sekteye uğratamaz. Herkesin yaptığının yanına kar kaldığı dönemin kapanması lazım. Biz de buna örnek olmak istiyoruz. Bizim emeğimizi çalanlar bunları kullanamazlar. Avrupa’da ve Türkiye’de hukukçularımızın temiz Türk futbolu adına UEFA ve FIFA’nın Türkiye’ye yapacağı yaptırımlarla ilgili verdikleri mücadelenin sonucunu alacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANININ FENERBAHÇELİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR”
İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un, şikeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanması gerektiği yönündeki mütalaasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“O mütalaayı veren savcı, verdiği mütalaanın altında kalacak. Elbetteki bizim bağlı olduğumuz FIFA’nın UEFA’nın yaptırımlarını engellemek için bugün bu ülkede ’yeniden yargılama’ diye bir senaryo, algı yönetimi başladı. Ben buradan sesleniyorum, o mütalaayı veren savcı, verdiği mütalaanın altında kalacak. Çünkü hukukla bağdaşmayan bir mütalaa. 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanının Fenerbahçeli olduğunu herkes biliyor. Biz hala hukuka saygılıyız. Şahsi olarak inancım yok. Adalet olarak inancım 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Türkiye’deki yargının önünü tıkayacak. Bu pisliğin üstünü sportif olarak Türkiye’de örtmüş olabilirsiniz ama ceza yargılaması olarak bütün kurumlarıyla sonuçlanmış bir davaya uyduruk söylemlerle yeniden yargılamanın yolunu açıp da bu süreyi geniş bir zamana yayma hesabı yapanlar, bunun altında kalacaktır.”
(İHA)