BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  GÜNCEL

Yılbaşı taciz davası ortadan kalktı!

Olaylı geçen yılbaşı gecesinde cinsel saldırı iddiası ile yargılanan kişi mağdurun vazgeçmesi ile ortadan kalktı

Abone ol

İstanbul'daki yılbaşı kutlamaları sırasında "cinsel saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 1 sanığın tutuklu olarak yargılandığı dava, mağdurun şikayetinden vazgeçmesi üzerine ortadan kaldırıldı.

Beyoğlu 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Y, mağdur Cansu B. ve sanık avukatı Gözde Yıldırım katıldı.

Duruşmada sorgusu yapılan Mehmet Y, olay günü saat 01.30 civarında arkadaşlarıyla Taksim'de yılbaşı eğlencesinde olduklarını ve aşırı derecede alkol aldıklarını belirterek, "Elim kalçasına yanlışlıkla çarpmıştır. Cinsel amaçlı bir hareketim, bir kastım olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Mağdur Cansu B. de olay gecesinde kalçasına dokunulduğunu, o anda tepki verdiğini, bunun üzerine polis merkezine giderek şikayetçi olduğunu anlattı.

Cansu B, "Sanığın bana cinsel amaçlı olarak dokunup dokunmadığını bilmiyorum. Şikayetçi değilim. Ayrıca tutuklu kaldığı süre de ona ders olmuştur sanırım" diye konuştu.

Sanık avukatı Gözde Yıldırım da mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle müvekkilinin tahliyesini ve beraatını talep ettiğini söyledi.

Cumhuriyet savcısı, sanık hakkında her ne kadar kamu davası açılmışsa da dava konusu suçun şikayete bağlı olduğunu kaydetti.

Savcı, mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle sanığın tahliyesine, davanın da düşürülmesine karar verilmesini istedi.

Beyoğlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi hakim de mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle sanığın tahliyesine ve davanın da ortadan kaldırılmasına hükmetti.

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde düzenlenen yılbaşı kutlamalarına katılan bazı kadınlara cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan kişilere yönelik soruşturma sonucunda, Mehmet Y'nin de aralarında olduğu 11 kişi hakkında ayrı ayrı olmak üzere "cinsel saldırı" başlığını taşıyan TCK'nın 102. maddesi uyarınca 2 ile 7'şer yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.