BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Yılbaşı kutlaması dinen caiz mi?

Yeni yıla yaklaşırken "Yılbaşı kutlaması dinen doğru mu yanlış mı?" tartışmasını yeniden alevlendirecek bir hutbe yayınlandı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu yılbaşı kutlamalarının yeni yılın başlangıcı nedeniyle yapılan kültürel içerikli bir kutlama olduğunu söylerken müftülüklerden tartışma yaratacak hutbeler gelmeye devam ediyor.

İzmir Müftülüğü Aralık ayının son haftasında yayınlamak için hazırladığı hutbede, “yılbaşı gecesi altında düzenlenen eğlence ve kutlamaların dini ve milli kültürümüzde kesinlikle hiçbir yeri yoktur” dedi.

Milli ve Manevi Değerlerimiz başlığıyla yayınlanan hutbede, “Sevgili Peygamberimiz (a.s.) de bizleri ahlaki erozyona neden olabilecek, ahlaki bütünlüğümüzü bozacak başka milletlerin adetlerini benimsemeyi ve uygulamayı yasaklamıştır. Bu yüzden yılbaşı gecesi altında düzenlenen eğlence ve kutlamaların dini ve milli kültürümüzde kesinlikle hiçbir yeri yoktur” denildi.

Narlıdere Yeniköy İmam Hatibi Hayati Çelik tarafından kaleme alınan hutbede “bizi ayakta tutan, milli ve manevi değerlerimizdir” denilerek şu görüşlere yer verildi:

“Müslüman bir millet olarak, milli değerlerimize ve dini inançlarımıza ters düşen görüş, düşünce ve uygulamalar, kimler tarafından ortaya atılırsa atılsın, bunlara itibar etmemek gerekir. Fikir ve inanç özgürlüğü, bu tür görüş ve iddiaların ortaya atılması için bir gerekçe olamaz. Zira fikir ve inanç özgürlüğü, her akla geleni söylemeyi, toplumun birlik ve beraberliğini sarsacak iddialar ortaya atmayı değil, bilakis başkalarına faydalı olacak fikirler üretmeyi gerektirir. Dini ve milli değerlerimizle çelişen başka kültürlerin örf ve adetlerini körü körüne taklit ve özentiden kaçınalım. Her türlü seviyesizliğe, yozlaşmaya, çürümeye duyarsız ve seyirci kalmayalım. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım.”