BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.386,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yıkılan büfeler park oluyor

Aydın'da yıkılan büfelerin yerine Barış Selçuk Basın Parkı yapılmasına karar verildi.

Abone ol

Yıkımları sırasında gergin anların yaşandığı dükkanların bulunduğu alanda Belediye Fen İşleri ve Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekipleri park yapımı için çalışmalarına başladı. Bu arada Aydın Belediyesi’nce halkın park ve bahçelerde daha rahat ve huzur içinde vakit geçirebilmesi için özel güvenlik görevlisi bulundurulacağı belirtildi.

Yaklaşık bir buçuk ay önce gergin anlar yaşanarak yıkımları gerçekleşen cep telefonu dükkanlarının bulunduğu alanda hummalı bir çalışma başladı. Çay bahçesi, 23 adet cep teflonu dükkanı ve çeşitli işyerlerinin bulunduğu alanda şu anda kaldırılması planlanan bir tek dükkan kaldı. Sözleşme süresinin tamamlanmasına 2 ay kaldığı belirtilen dükkanın da kaldırılması ile yıllar önce ‘Barış Selçuk’ olan parkın ismine ‘basın’ da eklenerek Barış Selçuk Basın Parkı olacak.

“DAHA FAZLA KULLANILABİLİR SOSYAL ALAN OLUŞTURACAĞIZ”

Aydın Belediyesi olarak Sosyal Belediyeciliğe büyük önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Şehrin en merkezi yerinde bulunan Barış Selçuk Basın Parkı’nı en kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunacağız. Burada önemli bir durum var. Bu da halkımız çeşitli nedenlerden dolayı bir çok park ve bahçeyi kullanamıyordu. Aydın Belediyesi olarak bu sorunu çözmek için öncelikle parklarımızın güvenliğini sağlamamız gerektiğini düşündük. Bu sorunu da Aydın Belediyesi olarak çözdük. Bundan sonra her parkta Belediye’nin güvenlik görevlisi olacak” dedi.