BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,54
ALTIN 2.381,42
HABER /  POLİTİKA

Beyoğlu'nda 'nah darbe yaparsınız' bildirisi

Genç Siviller Cumartesi günü Galatasaray'da 'Nah darbe yaparsınız' bildirisini okudu.

Abone ol

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, Orgeneral İlker Başbuğ'un yayınlanan ses kaydını protesto etmek için, geçtiğimiz Cumartesi günü Galatasaray Lisesi önünde  toplanarak, "Artık ne kadar bekleseniz boş! Biz varken NAH darbe yaparsınız!" açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dün tibarıyle sıradan insanların terbiye sınırını aşan ifadelerin bol miktarda kullanıldığı bir konuşma internet sitelerine düştü. Yine ezberlediğimiz şekilde de açıklama geldi: “Yok yurtdışındaydım, yok tatbikattaydım, şantajdı, aslında montajdı, tamamı asimetrik psikolojik harekattı…”

Bülent Arınç’ın evinin önünde bir araba dolusu albay yakalandı. Ne arıyorsunuz burada diye soranlar, “bilgisayar yazıcısına kartuş almak için buradayız” cevabını aldılar. Önce “kartuşçu”nun krokisinin çizili olduğu kağıdı yutmaya çalıştılar. Yutamayınca ve yutturamayınca da sızıntı yapan bir albayı takip ettiklerini söylediler.

Ağızda biraz ıslanmış olsa da çizgileri kaybolmamış kroki devletin yetkilendirdiği hakimin yolunu yine devletin suç envanterinin tutulduğu Kozmik Odaya çıkardı. Orgeneral İlker Başbuğ’un internete düşen ses kaydında hakimin odaya girmesine kendisinin izin verdiğini yoksa hakimin “NAH GiRECEĞiNi” öğrendik.

Evet bir zamanlar öyleydi…

Sizin müsaade ettiğiniz kadar demokrasi,
Sizin müsaade ettiğiniz kadar özgürlük, hak, hukuk.
Başbuğ’un cümleleriyle tarif edersek tam olarak NAH CUMHURiYETi’nde yaşıyorduk.
Şimdi devir değişti…
Aile terbiyemiz el vermese de o üç harfli kelimeyi kullanma sırası artık bize geçti.
Orgeneral Başbuğ, zamanı geldiğinde ne yapacağınızı iyi bildiğini söylüyor. Biz şartların olgunlaşması ve zamanın gelmesiyle neyin kastedildiğini çok iyi biliyoruz. Kenan Evren de 12 Eylül için 1 yıl şartların olgunlaşmasını beklediğini söylemişti.
Artık ne kadar bekleseniz boş!
Biz varken NAH darbe yaparsınız!
Başka kapıya DEH!
Bu basın açıklamasında bir yandan derin devlet erkanını ağzını bozmamaya, terbiyeye davet etmek istiyoruz. Bir yandan da önümüzdeki hafta Pazar günü, 28 Şubat'ta, 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde tüm darbe karşıtlarıyla birlikte bir kez daha sokakta olacağımız vurgulamak istiyoruz.