BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.505,71
HABER /  GÜNCEL

Balyozcu paşaya baskın bilmecesi!

Orgeneral Çetin Doğan'ın evinde arama yapıldığı iddia edildi. Doğan ise iddiaları hayal mahsulu olarak niteledi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Balyoz Planı iddiasıyla ilgili olarak İstanbul'un bazı yerlerinde ve Ankara'da 14 ayrı noktada arama yapılıyor.

Bu çerçevede Balyoz darbe planı' adlı belgeyi hazırladığı iddia edilen Eski Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın evinde de arama yapıldığı iddia edildi.

Doğan "evimdeyim arama yok" dedikten yarım saat sonra evine baskın düzenlendi.

Yani Anadolu Ajansı haberi olmadan verdi.

HENÜZ ARAMA YOK AMA ANADOLU AJANSI ISRAR EDİYOR

Çetin Doğan'ın evinin aranması tam bir bilmeceye dönüştü.

Aramayla ilişkin ilk haberi Anadolu Ajansı geçti. 10.34'te geçen haberde "İstanbul'da, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde, polis ekipleri tarafından arama yapılıyor." deniyordu.

Ardından CNN Türk televizyonu bir altyazıyla Çetin Doğan'ın evinin arandığını yalanladı. Çünkü CNN Türk Haber Koordinatörü bizzat Doğan'ı aramış ve böyle bir aramanın yapılmadığını öğrenmişti. Doğan "böyle bir iddianın hayal mahsülü olduğunu, şu anda arama yapılmadığını söylemişti"

Ancak Anadolu Ajansı haberinde ısrarcıydı. Bu kez 10:46'da şu haberi servis etti:

"Balyoz Güvenlik Harekatı Planı" iddialarına ilişkin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli’nin evlerinde arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emekli Orgeneral Doğan ile eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Tanyeli’nin evlerinde arama başlatıldı"

Bu haberlerin ardından Doğan'ın evinde arama başlatıldı. Yani Anadolu Ajansı haberi önceden vermişti.

KANADOĞLU'NDA DA AYNISI YAŞANMIŞTI

Buna benzer bir muamma Sabih Kanadoğlu'nun evinin aranması sırasında da yaşanmıştı. TRT Kanadoğlu'nun evinin arandığına ilişkin bir altyazı geçmiş ve Kanadoğlu ilk dakikalarda bunu yalanlamıştı. Ancak birazdan Kanadoğlu'nun evi aranmaya başlanmıştı.