BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.509,71
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Zift ve pasta hamuru ile resim

Ankaralı 4 sanatçı, ilginç bir sergi açtı. Adını da 'Neden sergi' koydu. Sergi 'Neden Sanat' galerisinde izlenebilir.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-  Çağatay Çuhadar, Fatma Özmen Metinel, Ozan Bilginer, Levent Karali birlikte bir sergi açtı. Adını da 'Neden Sergi' koydu. Sergi 'Neden Sanat' galerisinde Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Aynı sınıftan mezun olan ve biri akademisyen, biri grafiker, biri pasta tasarımcısı, biri de ressam olan dört arkadasın,  ortaklaşa gerçekleştirdikleri sergide, farklı dallarda uzmanlaşmış dört sanatçının eserleri sergileniyor. Sergide birbirinden farklı malzemelerin kullanıldığı resimler yer alıyor. Resimlerde pasta hamuru, zift gibi resim disiplini için alışılagelmişin dışında malzemeler kullanılmış.

Sergi mekânı olan “Nedensanat” atölye galeri, Çağatay Çuhadar tarafından kuruldu.  2005 yılında İstanbul’da başladığı faaliyetlerine Ankara’da devam eden sanatçı, Ankara’daki sanatsal etkinliklere alternatif projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulduğu belirtilen atölyede disiplinlerarası sanat etkinliklerinin, sergilerin yanı sıra resim, desen, modelaj alanlarında eğitim de veriliyor. Ayrıca, Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlık eğitimleri de atalyönin işlevleri arasında.

Zift ve Pasta hamuru gibi ilginç malzemelerin kullanıldığı 4 ayrı sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, bu hafta boyunca Nedensanat Atölyesinde izlenebilir.