BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,55
ALTIN 2.376,25
HABER /  POLİTİKA

MHP'nin CHP ile ittifak söylentisine sert tepki

MHP'den 'CHP ile ittifak' söylentisine yalanlama geldi. Faruk Bal, "Biz tek başına iktidar hedefliyoruz. Bu AKP'nin yalanıdır" dedi.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
MHP ile CHP'nin olası bir genel seçimde 'zımni ittifak' yapmak üzere anlaştığına ilişkin iddialara MHP'den sert tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Bu yalanları yayanlar kendileri Yüce Divan'dan kurtulmak için bölücü örgüt uzantısı partilerle ilk fırsatta ittifak yapabilcek durumdadır. MHP'nin kimseyle ittifak arayışı yoktur ve tek başına iktidar hedeflemektedir" dedi.

İNTERNETHABER'e açıklama yapan Bal, yerel teşkilatlara talimat verildiği ve olası bir seçimde CHP ile ittifak yapılacağı yolundaki haberlerin tümüyle yalan olduğunu belirtti. Bal şunları söyledi:

"MHP erken veya zamanında yapılacak bir seçimde tek başına iktidar hedefi koymuş bir partidir. Tüm çabamız MHP olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu kaos ortamından çıkartabilecek, tek başına bir iktidarı elde edebilecek bir sonucu almaya yöneliktir. AKP ve yandaşları kirli bilgiler ile seçmen iradesini yanıltarak, MHP'nin önünü kesmek için tuzak kurmaktadırlar. Bu tuzaklardan birisi de kendilerinin icat ettiği koalisyon iddiasıdır. MHP'nin, CHP dahil hiç bir parti ile koalisyon düşüncesi yoktur. Bugün yayınlanan haberde iddia edildiği gibi, bu yönde; hiç bir kademede alınmış, hiç bir kararımız da yoktur. Dolayısıyla yalan haber ile MHP'nin önünü kesmeyi düşünenler bir koalisyon ihtimali ortaya çıktığında PKK uzantısı partilerle hemen koaliyon yapabilecek durumdadırlar."

YÜCE DİVAN KORKUSUNDALAR
Faruk Bal, AKP'nin iktidarda kalmak için her türlü yolu denediğini de belirterek, "Çünkü, Türkiye'yi sürükledikleri uçurumun kenarında milli bütünlüğü ekonomik çöküntüyü yaratanların yolu Yüce Divana gitmektedir. Yüce Divan'da yolsuzluklarının hesaplarını vermekten kaçınanların tek çaresi iktidarda kalmaktır. Bunun için de MHP'nin yolunu kesmek için; yalan söylemek dahil, siyasi bölücülerle ittifak kurma ihtimali de vardır. Bizim tek başına iktidar hedefimiz var ve ittifak arayışımız da yoktur" dedi.