BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yiğitgil bu sorulara cevap ver

Altın Portakal Festivali Başkanı, basın danışmanına saldırdı. Şimdi cevap zamanı

Abone ol

Altın Portakal Festival Başkanı Engin Yiğitgil’in çok sayıda kişinin önünde,
Festival’in basın danışmanlığını üstlenen Bir İletişim A.Ş’nin Genel Müdürü Nimet Demir'e tekme ve yumruklarla saldırdırdığı iddiasının üzerine Bir İletişim bir basın açıklaması yayınladı. .

Demir'in 'TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil’in sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını' söyleyen açıklamada "olay sadece TÜRSAK yöneticilerinin değil, güvenlik görevlilerinden festival çalışanlarına kadar pek çok tanık önünde gerçekleşmiştir" denildi.

"Yiğitgil'in 'Böyle bir olay hiç olmamıştır' iddiası"nın ise  "inkarın ötesinde kanıtlanabilir bir yalan" olduğunu belirtildi.

Açıklamada "Bu olayda itham edilen ve eleştirilen tek kişi Engin Yiğitgil’dir." denildi ve Yiğitgil'e cevaplaması istemiyle şu sorular soruldu.

"DEDİĞİMİ YAPMAZSANIZ ..... "

• Nimet Demir’e fiziki saldırı girişiminde bulunmuş mudur?
• “Defedin bu karıyı buradan” şeklinde Festival güvenlik elemanlarına ısrarla talimat vermiş midir?
• Nimet Demir’in sakinliği karşısında ne yapacağını şaşırıp onu dinlemeyen güvenlik görevlileri ve şefine kızıp, defalarca “Ben Festival Başkanıyım, dediğimi yapmazsanız...” dememiş midir? (Güvenlik şefi ertesi gün Nimet Demir’den özür dilemek için oteline gelmiş, “Beyefendinin size zarar vermemesi için sizi oradan uzaklaştırmak zorunda kaldık” diyerek özür dilemiştir.

TÜRKMAX'ÇILAR ÇEKİM YAPMIŞ

• Nimet Demir’e çalışanlarını kastederek, “seni de kızlarını da sinkaf edeyim” demiş midir?
• Edepli konuşması için uyarıldığında, orada bulunan ve bulunmayan tüm Festival üst düzey yöneticilerini de, “sinkaf ederim” diye en az 20 dakika boyunca bağırmamış mıdır? Bu bağırmalar yüzünden Festival süresince sesi kısılmamış mıdır? Olaydan iki gün sonra tanıkların önünde Nimet Demir’e “bak sesim o günden beri kısık” dememiş midir? Aynı görüşmede Nimet Demir’in, neyse ki basın duymadı ifadesine karşılık “Fuayede Türkmax’çılar çekim yapmış, Allahtan kaseti hemen aldık” dememiş midir?

ÖZÜR DİLEMEDİ Mİ?

• Nimet Demir’e, vurma ve tekme atma girişiminde bulunmuş mudur? Kendini kaybedip onu tutanların elinden kurtuldukça saldırmaya devam etmemiş midir?
• Yan odaya alındığında bu kez kendi üstünü başını yırtmaya başlayıp gömleğini parçalamamış mıdır?
• Ertesi gün, Nimet Demir’in bu olaya rağmen sürdürdüğü “Festivalin Selameti” kaygısını kendisi hiç duymadan AKM’ye gelmediği ve Bir İletişim’in görüntülü haber servisi için yapılan çekim ve röportaj çalışmaları gibi tüm görevlerini engellediği doğru değil midir? Bir İletişim’in buna rağmen soğukkanlılığını koruyarak kendi muhabirlerinin elde ettiği özel röportajları bile, büyük bir olgunlukla TÜRSAK iletişim koordinatörüne devretmesine neden olmamış mıdır?
• Bir İletişim’in, Yiğitgil’in özür dilememesi halinde Festival ile ilgili bütün görevlerini bırakarak Antalya’yı terk edeceği açıklamasından sonra, 24 Ekim saat 12.30’da Nimet Demir’in kaldığı Sheraton Otel’ine gelerek lobide iki şahit önünde Demir’den özür dilemiş midir? Bu özür sonrasında BİR İLETİŞİM çalışmalarına engel çıkarılmaması kaydıyla hizmetlerini sürdürmüş ve 29 Ekim günü de Festival’in Kapanış Töreni ile ilgili haber servisini gerçekleştirmiş midir?

"BİZ GENETİK OLARAK HASTAYIZ"

• Yiğitgil, bu nedamet açıklamasında “benim abim de ben de genetik olarak hastayız. Tansiyonumuz yükseldiğinde ne yaptığımızı hatırlamayız, o gün sizi tanımamıştım” demiş midir? Böyle bir özür dilenmemişse biz bu bilgiyi nereden öğrenmiş olabiliriz?
• Yiğitgil, Nimet Demir’in “Benden daha yaşlısınız, hem bir profesyonel hem de bir baba olarak nasıl bu kadar kontrolsüz olabilirsiniz. Beni ve kendinizi düşünmediyseniz hiç tanımıyor olsam da kızınızı da mı düşünmediniz, o haliniz kimbilir onu da ne kadar yaralamıştır” demesi üzerine “siz beni affetseniz bile ben böyle bir şey yaptığım için kendimi hiç affetmeyeceğim” demiş midir?