BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

Yiğit Bulut ne kadar maaş alacak? Kendisi açıkladı!

Türk Telekom'un Yönetim Kurulu'na atanan Başbakan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, maaşı ile ilgili iddialara canlı yayında yanıt verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, A Haber’de Banu El’in sunduğu Aklın Yolu’na konuk oldu. Türk Telekom'un Yönetim Kurulu'na atanan Bulut, medyada yer alan iddialara yanıt verdi.

TÜRK TELEKOM’DAN 40 BİN DEĞİL, 8 BİN TL MAAŞ ALIYORUM

Yönetim kurulu üyeliği başlı başına bir görev değildir. Başbakan başdanışmanı kadrosunda bulunduğunuz zaman, devletin kamudaki paylarına yönelik olarak, yönetim kurullarına zaten girersiniz. Bu eskiden beri devam eden bir süreçtir. Başbakan başdanışmanlığının yanında ek olarak verilmiş, bağımsız yönetim kurulu üyesi sıfatıyla kamu kontenjanından girilmiş bir görevdir. Bazı basın yayın organlarının iddia ettiği gibi bunun ücreti aylık 40 bin lira, yıllık da 400 bin lira değildir. Her şeyi abarttıkları gibi, her şeyi bir karalama kampanyasına, bir itibarsızlaştırma dönüştürdükleri gibi, bunu da aynı şekilde kullandılar. Aylık yönetim kurulu ücreti 8000 liradır. Yıl sonunda da yönetim kurulu üyesine hiçbir ödemesi yoktur. Halka açık bir şirkettir, bütün ödemeler şeffaftır, dolayısıyla takip edilebilir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ZARURİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminden yeni görevine kadar birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulunana Yiğit Bulut, Türkiye'de artık başkanlık sistemi zaruri olduğunu söyledi:

Türkiye başkanlık sistemine geçmek sorundadır. Türkiye’nin başkanlık sisteminden başka çıkışı yoktur. Bugün sistemin eksikliklerini Recep Tayyip Erdoğan liderlik özellikleriyle tamamlıyor olabilir. Her tür saldırıya göğüs geriyor olabilir. Ama sistemler şahıslar üzerine kurulmuyor. Sayın Başbakan var gücüyle savaşıyor. Son dönemde yaşananlar başka bir ülkede olsaydı, o ülkede hükümet ve başbakan dümdüz olmuştu. Ayakta durma şansı yoktu. Ama başbakan Türkiye için direndi, küresel ve yerel saldırıya boğun eğmedi ve bu süreçten çıktı. Ama sayın başbakana daha

30 yıl bu işi yap, bizi koru diyemeyiz. Kendimizi sistemsel olarak koruyacak bir dönüşüme girmemiz lazım. Bu ne demek: Başkanlık Sistemi. Başkanlık sistemine geçtiğinizde koalisyon hükümeti yok demek. Kim başkan olursa olsun 50,01 ile seçilecek. 50.01 ile seçilmiş bir başkan gerek küresel gerek yerli her zaman güçlü durabilecek bir başkandır. Hangi siyasal partiden olursa olsun. İçerideki yerleşik düzenin patronları ve dışarıdaki küresel efendileri güçlü lider mi ister yoksa %25 ile başta duran koalisyon mu ister? Koalisyon ister. Eğer koalisyon hükümetinin başbakanıysan medya patronları seni eli cebinde karşılar ve sana sürekli akıl veriri. İki milletvekilini çeker koalisyon düşer. Geçmişte bunları gördük. Defalarca düşürdüler,defalarca çıkardılar.

KILIÇDAROĞLU’NUN KÖŞK’E ADAY OLABİLMESİ GEREKİYOR

Eğer bir siyasi partinin lideri kendisinin en çok oy alacağına inanmıyorsa, kendilerini oraya aday olarak görmüyorlarsa, o partinin başında durmamalı.  Kılıçdaroğlu Köşk’e aday olabilmeli. Ben bir partinin başkanı olacağım ve cumhurbaşkanlığında iddiam olmayacak. O partinin başında duramam ben. Aday olsun ya da olmasın, adının dahi geçmemesi ilginç. Normal olarak bir partinin başkanı, cumhurbaşkanı adayıdır. Olmak istemeyebilir. Ama  ne kamuoyunda, ne halkın nezdinde ne basında adı geçmiyor. Sonuçta seçilmiş cumhurbaşkanlığı da halkın seçtiği bir erktir. Ve muhalefet partisi liderlerinin de bu erke aday olabilmesi gerekir. Kazanır, kazanmaz ama aday olabilmesi gerekir.