BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

Onun için dört günlük ömür biçildi

Gaziantep’te yaşayan İsmail Alkurt’un dört gün içerisinde karaciğer nakli olmadığı takdirde ölümle karşı karşıya kalacağı iddia edildi. <br/...

Abone ol

Gaziantep’te yaşayan İsmail Alkurt’un dört gün içerisinde karaciğer nakli olmadığı takdirde ölümle karşı karşıya kalacağı iddia edildi.
Yoğun bakımda yatan İsmail Alkurt’un kardeşi Hakan Alkurt, duyarlı vatandaşlara seslenerek bağış yapılması çağrısında bulundu. Gözyaşları içerisinde kardeşi İsmail için karaciğer bağışı isteyen Hakan Alkurt, şöyle konuştu: “Kardeşim Pazartesi gününden beri organ nakli yapılması için hastanede bekliyor. Kendi eşinden alınan bir karaciğer parçasıyla nakil yapıldı. Ama vücudu bu nakili kabul etmedi. Duyarlı vatandaşlarımızdan nakil bekliyoruz. Doktorla görüştüğümüzde bize 3-4 gün içerisinde karaciğer bulunmazsa durumun kritikleşeceğini söyledi. Şu an zaten solunum yetmezliğinden dolayı yoğun bakıma alındı.”
Karaciğer nakli bekleyen 4 çocuk babası İsmail Alkurt’un ekonomik durumunun da kötü olduğunu aktaran kardeşi Hakan Alkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dört çocuk babası, 36 yaşında. Nakliyecilik işi ile uğraşıyor. Uzun zamandan beri siroz hastalığı olduğu için çalışamıyor. 4-5 aydan beri zaten iş yapamıyordu. Pazar günü hastaneye yatırdık.”
Eşinin de iyileşmesi için İsmail Alkurt’a karaciğerinden parça verdiğini ancak bu parçayı İsmail Alkurt’un vücudunun kabul etmediğini belirten Hakan Alkurt, sözlerine şöyle devam etti: “Hanımından parça alındı ama vücudu kabul etmedi. Doktorlar nakille yüzde 90 düzelme olabileceğini söyledi. Bu karaciğer bulunmazsa hayati riskinin çok yüksek olduğunu söylüyor doktorlar. Ailenin ekonomik durumu çok zayıf. Eşi de şu an hastanede yatıyor kendisinden karaciğer parçası alındığı için. 4 çocuğu da abimlerde kalıyor. Ölümle karşı karşıya olan kardeşim İsmail için duyarlı vatandaşlardan bağış bekliyoruz.”
Gözyaşlarına hakim olamayan İsmail Alkurt’un ablası Pakize Doğan da kardeşinin hayatta kalması için karaciğer bağışında bulunulmasını istedi.
Hastane tarafından verilen bilgiye göre, karaciğerin Sağlık Bakanlığı tarafından acil çağrı ile arandığı, bazı hastaların beyin ölümlerinin gerçekleştiği ancak bağış yapılmadığından dolayı karaciğer bulunamadığı bildirildi.
(İHA)