BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Rusya’dan gövde gösterisi

Sovyetler Birliğinin Nazi Almanya’sını yenilgiye uğratmasının 69. yıldönümü Kızıl Meydan’da yapılan askeri geçit töreniyle kutlandı. Zafer G...

Abone ol

Sovyetler Birliğinin Nazi Almanya’sını yenilgiye uğratmasının 69. yıldönümü Kızıl Meydan’da yapılan askeri geçit töreniyle kutlandı. Zafer Günü sebebiyle düzenlenen törende Rusya, askeri gücüyle boy gösterdi.
11 bin askerin katıldığı törene, Rusya’ya ait birçok zırhlı araç, Topol-M ve S-400 tipi kıtalar arası balistik füze, Tor-M2U hava savunma füze sistemleri, anti-tank sistemleri gibi birçok askeri teknoloji ve ekipmanla geçiş yapıldı. Kremlin Sarayı önündeki Kızıl Meydan üzerinde 69 savaş uçağı ve jetin katıldığı uçuş gösterisi düzenlendi.
Askeri geçidi izleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin törende yaptığı konuşmada, “Bugün kutsal bir gün. Vatansever güçlerimizin zaferi kazandığı bu günde anavatanımızın gücünü daha kuvvetli hissediyoruz ve anavatanın menfaati için direnmenin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz” dedi. Putin sözlerinden sonra “Hurrah!” diye tezahürat yaptı.
Bununla birlikte Ukrayna’da Zafer Günü sebebiyle gerginlik yaşanıyor. Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden sonra Kırım’da da Zafer Günü töreni düzenleneceğini söyleyen Putin’in, Moskova’dan uçakla Sivastopol’a uçacağı söylendi. Fakat Kremlin’den bu durumu onaylayan bir bilgi gelmedi.
Ukrayna’nın olası provokasyonlara karşı güvenlik önlemlerini arttırdığı bildirildi. Ukrayna geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, “Rus yanlıları Zafer Günü’nde harekete geçebilir. Putin’in sözlerinden sonra gardımızı aldık” diye konuştu.
(İHA)