BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  GÜNCEL

İkizlere müjde pazartesiye kaldı

İkiz bebekleriyle hapse girmek üzere olan Mülkiye Demir Kılınç’ın daha önce başvuruda bulunduğu ceza erteleme talebiyle ilgili sonucun pazar...

Abone ol

İkiz bebekleriyle hapse girmek üzere olan Mülkiye Demir Kılınç’ın daha önce başvuruda bulunduğu ceza erteleme talebiyle ilgili sonucun pazartesi çıkacağı belirtildi. Anne Kılınç “Bebeklerle birlikte gideceğim’’ dedi.
Sattığı kitaplar nedeniyle örgüt üyeliğiyle suçlanan ve aldığı 2 yıl 1 aylık mahkûmiyet kararı Yargıtay’ca onanan Mülkiye Demir Kılınç, geçtiğimiz pazartesi günü ceza erteleme talebinde bulunmuştu. Talebin, İnfaz Savcılığı tarafından bugün değerlendirileceği belirtildi. Kılınç’ın talebi kabul edilirse, cezası altı ay ertelenecek. Yoksa Kılınç, 5,5 aylık bebekleriyle birlikte 2 yıl 1 ay cezaevinde yatacak.
Ceza erteleme talebi sonucunu öğrenmek için eşi Ahmet Demir Kılınç ve avukatı Seren Çelik ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Kılıç, adliye çıkışı gazetecilere açıklama yaptı. İlk olarak açıklamayı yapan avukat Seren Çelik, daha önce konuyla ilgili dilekçe verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “İnfazın geri bırakılmasıyla ilgili bir talebimiz oldu. Bunun yanında infaz kanunun 16. Maddesi fıkra 3-4’e istinaden en az 1 yıl geri bırakılmasıyla ilgili talepte bulunduk. Talebimizi değerlendireceklerini beyan ettiler. Neticesini bekliyoruz. Gerekçe olarak müvekkilimin ikizleri var. Şuan 5 buçuk aylıklar. İkiz bebeklerin daha çok küçük olduğu bu sebeple annelerine ihtiyaçları olduğu bu aşamada infazın ertelenmesi gerektiğini, çocukların yararına olacağı gerekçesiyle ertelenmesini istedik.’’
Bir basın mensubunun sorusu üzerine avukat Çelik, doğum yapan kadınların infazının geri bırakılmasına ilişkin hükümler olduğunu ifade ederek, “Biz de bunlardan yararlanmak için başvuruda bulunduk. Bir sınırlama yok. Yani 16. maddede bir sınırlama yok” ifadelerini kulandı.

“MAALESEF CEZAEVİ YOLU GÖZÜKÜYOR’’
İkizlerin annesi Mülkiye Demir Kılınç ise, “Uzun uzun düşündük. Kendi pedagoglarımıza, doktorlarımıza da sorduk. Şu aşamada çocuklarımızın yanımızsa olması gerektiğini söyledik. Dolayısıyla çok daha küçükler ve dördüncü aylarında annelerini kaybetme korkusu yaşıyorlar. Annelikten ayrı kalma sendromu, yoksunluk varmış. Şu durumda mecburen yanımda götüreceğim. 19 Mayıs’ta maalesef ceza ertelemem bitiyor. Ve cezaevi yolu gözüküyor. Bebeklerle birlikte gideceğim” şeklinde konuştu.
“Anne sütüyle mi besleniyorlar?’’ sorusu üzerine yaşadığı stres nedeniyle 15 gün emzirebildiğini kaydeden Kılınç, “Maalesef mamayla. Yaşadığım yoğun stres sonucu 15 gün verebildim, emzirebildim. Şuan mamayla besliyorum. Bu koşullardan kaynaklı, cezaevi şartları zaten uygun değildir diye biz talepte bulunduk. Bebekler biraz daha büyüsün, toparlansın eğer kaçınılmazsa girelim, öyle talep ettik. Değerlendireceklerini söylediler. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar netleşeceğini söylediler. Bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ceza infazının minimum 6 ay ertelenmesini talep ettiklerini belirten Kılınç, “1 sene istedik. Bir sene verilirse en az 1 yaşında olacak çocuklar. Yürüyecekler, o emekleme süreci cezaevinde geçmemiş olacak. Daha rahat bakabileceğim orada. Dolayısıyla benim için çok iyi olacak” dedi.
Baba Kılınç ise bu pazar günü İnsan Hakları Derneği’nin Galatasaray Lisesi önünde saat 14.00’da bir etkinliği olacağını ve ilk Anneler Günü’nü burada kutlayacak olan eşini yalnız bırakmayacağını söyledi.
(İHA)