BIST 10.076
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,58
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi hasta bakıcılığa başlıyor

Vergi kaçakçılığından suçlu bulunan İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, bir bakım evinde sosyal hizmet cezasını çekmeye bugün başlıyor.

Abone ol

Vergi kaçakçılığından suçlu bulunan İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, bir bakım evinde sosyal hizmet cezasını çekmeye bugün başlıyor.

Berlusconi sabah saatlerinde Milano yakınlarındaki, Katolik Kilisesi’ne bağlı Cesano Boscone Bakım Evi'ne geldi.

Basın mensuplarının önünde kamp kurduğu bakım evine girişi sırasında bir kişi eski Başbakanı protesto etti. Bir işçi sendikasına üye olduğu belirtilen protestocu, "Biz İtalyan işçilerin bir hayali var: Berlusconi’yi San Vittore’de (bir hapishane) görmek istiyoruz” dedi.

Berlusconi, Cesano Boscone’de 20 Alzheimer hastasına yardım etmekle görevli olacak. Haftada 4 saatini bakım evinde geçirmesi gereken eski başbakan, hastalara kitap okuyup şarkı söyleyecek ve daha sonra yemeklerini yemelerine yardımcı olmak gibi işler yapacak.

Bakım evinin direktörü Massimo Restelli, Berlusconi ile hastaların birbirlerine alışabilmeleri için aşamalı olarak ilerleyeceklerini söyledi. La Repubblica gazetesine konuşan Restelli, “İlk başta hataya yol açmamak için ufak adımlarla ilerleyeceğiz. Daha sonra ise her türlü işi yapabilir” dedi.

Berlusconi’ye görevi boyunca bir uzman hasta bakıcı da eşlik edecek.

'Beni zenginleştirecek'

Silvio Berlusconi ise sosyal hizmet cezasına başlamadan önce dün verdiği bir röportajda, "başkalarına, özellikle de güçsüzlere, hastalara, yaşlılara her zaman yardım etmiş biri olarak" sosyal hizmet cezasını “alçakgönüllülük ve görev bilinciyle” yerine getireceğini söyledi.

Berlusconi şöyle dedi: "Bu beni de zenginleştirecek bir tecrübe. Annemden insanlara, özellikle de ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin çok önemli olduğunu öğrendim."

Görevini layığıyla yerine getirebilmek için Alzheimer hastalarıyla ilgili araştırma yaptığını söyleyen Berlusconi, "Sanırım orada kalmam gerekenden daha fazla kalacağım. Büyük bir sürpriz hazırladım. (Alzheimer hastaları için) farklı tedavi yöntemlerini öğrenmem sadece 10 gün aldı" diye konuştu.

Berlusconi’nin sevgilisi Francesca Pascale de, "Yaşlılara yardım etmek onu korkutmuyor. Silvio her zaman fakirlere yardım etti, yardıma ihtiyacı olanların yardımına hep koştu" dedi.

Berlusconi, medya şirketi Mediaset’te film haklarının satın alımı sırasında vergi kaçırmaktan geçen yıl suçlu bulunmuş ve 4 sene hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bir af yasası gereği 4 yıllık ceza otomatik olarak 1 yıla indirilmişti. 70 yaşın üzerindeki mahkumlara tanınan ev hapsi ya da sosyal hizmet seçeneği 77 yaşındaki Berlusconi’ye de uygulanmış ve politikacı, cezasını sosyal hizmette bulunarak çekmeyi .

Berlusconi’nin 1 yıllık sosyal hizmet cezasını yaklaşık 10 ayda bitirmesi bekleniyor.

Hakkında kesinleşmiş hüküm olduğu için Senato’dan azledilen Berlusconi, bu süre içinde partisi Forza İtalya’nın liderliğini yapmayı sürdürebilecek ve bu ayki Avrupa seçimleri için kampanya yapabilecek.

Ancak pasaportuna el konulan Berlusconi’nin İtalya içinde seyahat hakkı da kısıtlanmış durumda. Berlusconi’ye gece dışarı çıkma yasağı da uygulanıyor.