BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS tercih robotu 2016 hangi üniversiteye girebilirim?

YGS puanıyla hangi bölümlere girebilirim? YGS puanıyla öğrenci alan bölümler ve üniversiteler hangileri sorularının yanıtı haberimizde. YGS tercih robotu 2016 ekranı internethaber.com'da.

Abone ol

YGS sonuçları 2016 açıklandı peki puanınızla hangi üniversitelere girebilir nereleri tercih edebilirsiniz? YGS tercih robotunu kullanarak yerleşebileceğiz üniversite ve bölümlerin listesini öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken YGS tercih robotuna 2016 YGS sınavında aldığınız puanı yazmak.

YGS puanıyla girilebilecek bölümler 2017 tam listesi ve taban puanları


Aşağıda linkini verdiğimiz YGS yerleştirme robotu Bahçeşehir Üniversitesi kurumu olan UBİT tarafından hazırlandı. Bu robotu kullanırken yan tarafta bulunan panelde önce ilinizi seçiyor ardından da puanınızı yazıyorsunuz. YGS yerleştirme robotu puanınıza göre tercih yapabileceğiniz üniversite ve bölümlerin listesini önünüze getiriyor.

YGS YERLEŞTİRME ROBOTU (TIKLAYIN)
PUANINIZI YAZIN HANGİ ÜNİVERSİTELERE GİREBİLECEĞİNİZİ GÖRÜN

ÖSYM 2016 yılında yaptığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) sonuçlarını saat 08.00 'de açıkladı. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebiliyorlar. 2016-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sınava giren adayların cevap kağıtları daha sonra erişimlerine açılacak. Adaylar, kendi cevap kağıtlarının görüntüsüne, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

YGS PUAN TÜRLERİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER

2015 YGS Puan Türleri ile Hangi Alanları Tercih Edebilirsiniz, 2016 YGS Puan Türleri ile Hangi Proğramları Tercih Edebilirsiniz ,2016 YGS Puan Türleri ve Bölümleri ÖSYM... ÖSYM YGS sonuçlarını hesaplamak için 6 çeşit puan türü kullanılacak. Adaylar bu puan türlerine göre LYS'de girecekleri sınavları belirleyip o şekilde tercihte bulunabilecekler. İşte o puan türleri!

YGS toplam 4 bölümden (Türkçe, Matematik, Sosyal ve Fen) 160 adet soru sorulur ve 160 dk. zaman verilir. YGS sonucunda adayların 6 tür YGS puanları hesaplanacak.