BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

TGB kendi tarihini yazdı: Şu Çılgın Gençler

10. yılına büyük projelerle hazırlanan TGB, on yıllık tarihlerini anlatan ‘Şu Çılgın Gençler’ isimli kitabını yayınladı.

Abone ol

19 Mayıs 2006’da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda kurulan Türkiye Gençlik Birliği bu yıl on yaşına giriyor. 10. yılına büyük projelerle hazırlanan TGB, on yıllık tarihlerini anlatan ‘Şu Çılgın Gençler’ isimli kitabını yayınladı. Kaynak Yayınları’ndan çıkan kitabın önsözünü usta gazeteci Yılmaz Özdil yazdı.

44 TGB önderinin yazılarından oluşan kitabın derlemesini Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yaptı. Aydınlık’a açıklamalarda bulunan Cengiz: "Şu Çılgın Gençler kitabı 21. yyda Türk  gençliğinin diriliş öyküsünü anlatıyor. Bu tarihi milletimizle birlikte yazdık. Kitap aynı zamanda Atatürk devrimini diriltecek olanların, yurdumuzu tekrar bağımsız kılacak, milletimizin birliğini yaratacak olanların öyküsüdür. TGB’nin 10 yıllık başarılı tarihi, cumhuriyet devriminin taşıyıcısı olan kuşağın geleceği yaratma arzusunu ortaya koyan, bugünü değiştiren, yarını kucaklayacak eylemlerle doludur. Bu kitaptaki her bir eylemi hazırlayan ve gerçekleştiren bizler, kendi tarihini yazan ilk gençlik örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz. Her bir eylemin yazarı, eylemin hazırlanmasına önderlik eden, örgütümüze emeği geçmiş kadrolarımız, bugün gençlik mücadelesinin kadroları ve büyük başarılara imza atan Atatürk gençliğidir." dedi.



ÖNSÖZÜNÜ YILMAZ ÖZDİL YAZDI

Şu Çılgın Gençler, TGB’nin kuruluş sürecinden Cumhuriyet mitinglerine, Mehmetçik yürüyüşlerinden TEKEL direnişine, Diyarbakır köy okulu çalışmalarından referandumda hayır cephesinin inşasına, 29 Ekimlerden Geziye, yaz kamplarından uluslararası ilişkilere kadar TGB’ye dair her şeyi içeriyor ve yakın tarihimizin özetini sunuyor.

Kitap, Yılmaz Özdil’in ‘Aslına bakarsanız… Önsöz değil bu. Seneler önce yazılmış, sonsöz. Nutuk'un sonsözü’ cümleleriyle başlıyor. Tamamı renkli 367 sayfadan oluşan kitap aynı zamanda eylemlerden fotoğraflar ve afişlerle yakın tarihimize ışık tutuyor.

ŞU ÇILGIN GENÇLER’E AYDIN DESTEĞİ

Siyasi parti liderleri, sanatçılar ve aydınlardan ‘Şu Çılgın Gençler’ kitabına çok sayıda destek mesajı geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kitabın arka kapağında yayınlanan değerlendirmesinde: "Bu süreçte gençliğin sadece dinamizmini değil, aynı zamanda ufuk açıcılığını da temsil eden TGB ve TGB gibi gençlik örgütlenmeleri, yani ‘uyuyamayanlar’ ve elbette kadınlarımız, ülkemizin hakkı olan birinci sınıf demokrasinin kurulmasında önemli roller üstlenecektir. Sizlerin mücadelesi Türkiye’nin karanlıktan çıkışının müjdesi olacaktır."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Türkiye Gençlik Birliği, bugün Genç Türk devrimciliğini temsil ediyor. Atatürk’ün ‘hayatta en hakiki mürşit bilimdir’ sözü Genç Türk başarısının anahtarını dile getiriyor. Türk devrimciliğinin millete önderlik ederek yine devrim yapacağı bir tarihin eşiğindeyiz. Elinizdeki kitap, tarih yapanların kitabıdır."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: "Biz Atatürk gençliğiyiz. Görev belgemiz Gençliğe Hitabedir. Varlığımız Türk milletine armağan olsun. Gençler başaracak, Türkiye başaracak. Türkiye Gençlik Birliği, nice on yıllara başarıyla koşacak."

Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer: "Bu değerli kitapla dosta düşmana ilan ediyorum. Doğaldır, Atatürk’ün kızı ve 68 kuşağının bir üyesi olarak ben de TGB’liyim."

Yazar Ataol Behramoğlu: "Türkiye Gençlik Birliği, ülkemizin onuru, geleceğimizin güvencesidir. Atatürk’ün gençliğe seslenişinin günümüzde tam olarak karşılığıdır."

Usta sanatçı Tarık Akan: "Atatürk’ün ülkesine dair bir umut varsa TGB’de var. Şu Çılgın Gençler’i okuyan herkes bunu paylaşacak, eminim."