BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yeşil alanları peşkeş çektiler!

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de, üzerinde Karayolları ve Devlet Su işleri bölge müdürlüklerinin de bulunduğu ve zeytin geliştirme ile ilgili araştırmaların yapıldığı, kentin en büyük yeşil alanının,

Abone ol

Söz konusu bölgedeki ilk 100 dönümlük arazinin satışa çıkarıldığını belirten Aksünger, "Burayı peşkeş çektiler. Peşkeş çektikleri firmanın ortaklarından biri AKP'nin Büyükşehir Meclis üyesi. Diğeri aynı partinin İl Genel Meclis üyesi. Bunlar daha önce de özelleştirmeden, TEKEL depolarının olduğu yerleri aldılar. Elden çıkarılan yeşil alanlara betolaştıracaklar" dedi.

İzmir'in talan edildiğini iddia eden Aksünger, iktidarın, demokratikleşme paketi açıkladığını, ancak halkın itirazlarına rağmen kentteki talanın sürdürüldüğünü savundu. Aksünger, yeşil alanın korunması için mücadele edeceklerini ve bu yapılanların hesabını soracaklarını söyledi.

Gazetecilerin sorumlarını yanıtlayan Aksünger, Suriye tezkeresi için "hayır" diyeceklerini belirterek, "Biz CHP olarak zaten ilk günden beri Suriye'de olası bir savaşın tarafı olmayacağımızı açıklamıştık. Bu nedenle gerekçesi ne olursa olsun gelecek her türlü tezkereye 'hayır' diyeceğiz" diye konuştu.

Aksünger, "Eskişehir Valisi'nin gazetecilere tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Valiler bu cesaretlerini aslında Başbakan'dan alıyorlar. Başbakan herkesi tehdit ediyor zaten. Başbakan'ın kavgacı bir duruşu var zaten. Başbakan geçmişinde iki tane kavga eden adamı ayırmış mı bilmiyorum. İki kavga eden adamdan mutlaka birini tutuyordur" dedi.