BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Valinin derhal görevden alınması gerekir!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir Valisi Azim Tuna'nın, bir gazeteciye gönderdiği iddia edilen maili eleştirdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sorulduğunda bunun nefret suçu olduğunu ancak yasa çıkmadığı için cezalandıramayacaklarını söylediğini belirten Yüksel, şunları söyledi:

ORTADA BİR KOMEDİ VAR 

"Böyle bir komedi var ortada. Bu valinin, ahlaka, edebe, basın özgürlüğüne aykırı ilk açıklaması değil. Bu valinin Korkmaz'ın ölümünden sorumlu olduğunu, ölümünden sonra o olaya ilişkin belgeleri saklamaya çalıştığını biliyoruz. İlk değil. Bu suçları bu vali, bazı valiler işlemeye devam ediyorlar. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin valileri değil, AKP hükümetinin valileridir. İçişleri Bakanı'na buradan sesleniyorum. Nefret suçu henüz yasalaşmamış olabilir ama sizin elinizde bir yetki var. Bu valiyi isterseniz orada, görevden alabilirsiniz. Eskişehir'deki gerginliği önlemenin, uzlaşmayı ve barışı sağlamanın yolu da budur. Bu valinin derhal görevden alınması, merkeze çekilmesi gerektiğini düşünüyorum."

ÖĞRENCİLER İSYAN EDİYOR

Yüksel, yeni eğitim öğretim yılı açılırken hükümetin "karşı devrim" projelerinden biri olan kız ve erkek öğrenci yurtlarının ayrı bölge ve ilçelere taşınmasını uygulamaya soktuğunu iddia ederek, hükümetin kız-erkek öğrenciler birarada kalıyormuş gibi bir algılama yaratmaya çalıştığını, oysaki öğrencilerin zaten ayrı bloklarda kaldığını söyledi.

Bunun AK Parti hükümetinin muhafazakar, cinsiyetçi, totaliter yaklaşımı olduğunu savunan Yüksel, binlerce öğrencinin buna isyan ettiğini kaydetti.

Uygulama çerçevesinde İzmir'in pilot illerden biri olduğunu belirten Yüksel, "Bu tür uygulamaların ne hikmetse hep pilot ili İzmir seçilir. Herhalde bu işi İzmir'de başarırsak Türkiye'nin her yerinde başarırız anlamında bir şey" diye konuştu.