BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  GÜNCEL

Hasan Ferit Gedik'in cenazesi bekleniyor

Gülsuyu'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, "Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor" sloganları atarak Gedik'in cenazesini bekliyor.

Abone ol

Gülsuyu'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, "Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor" sloganları atarak Gedik'in cenazesini bekliyor.

Hasan Ferit Gedik'in 29 Eylül gecesi hayatını kaybetmesinin üzerinden üç gün geçtikten sonra cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesi için izin çıktı.

21 yaşındaki Gedik, Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu'nda Pazar günü uyuşturucu çetelerine karşı çıkan olaylarda açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Armutlu Mahallesi Cemevi'nde düzenlenecek törenden sonra mahalle çıkışına kadar omuzlarda taşınacak.

Buradan sonra cenaze arabasıyla öldürüldüğü yer olan Maltepe, Gülsuyu Mahallesi'ne götürülecek.

Gülsuyu'nda düzenlecek anma töreni sonrası Hasan Ferit Gedik, Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Pazartesi akşamından beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyordu.

Cemevinde yapılan törenin ardından, ailesi cenazeyi öldürüldüğü yer olan Gülsuyu mahallesine götürmek istemiş, ancak polis izin vermemişti.

Süren gerginlik nedeniyle CHP ve BDP’li milletvekilleri destek için Armutlu’ya gitti. Vekillerin Emniyet ile görüşmelerinden de bir sonuç alınamadı.

İstanbul’da Gezi Parkı eylemlerinden sonra semtlerdeki parklarda oluşan forumlar, yaşananları protesto etmek için mahalleye gitti.

Gedik'in ailesi ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu arasında gerçekleşen görüşmeden de başta bir sonuç çıkmamıştı.

Ancak Gedik'in dedesi Mustafa Meray ve beraberindekilerin, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda cenaze krizinin üçüncü gününde aşıldığı anlaşılıyor.

Gedik'in vurulmasının ertesi günü sabah saatlerinde mahallede uyuşturucu çetelerine karşı operasyon yapıldı.

Hasan Ferit Gedik'in ölümüyle ilgili 22 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Gözaltındakiler terör suçlarına bakan iki savcı tarafından sorgulanacak.