BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.456,34
HABER /  GÜNCEL

Yerli tank için mühendis ilanı

Yerli tank üretiminde geri sayım. Otokar ilan vermeye başladı..

Abone ol

Savunma sanayiinde pek çok teçhizatı kendisi imal eden Türkiye, yerli tank üretimi için de kolları sıvadı. Savunma Sanayi İcra Kurulu, askerî amaçlı araç üretiminde uzman Otokar şirketi ile proje için masaya oturdu.

2012'ye kadar tamamlanması planlanan Milli Tank ile ilgili anlaşmanın yıl sonuna kadar imzalanması bekleniyor. Geçen süreyi 'takım kurarak' değerlendiren Otokar, işe gazete ilanıyla mühendis aramakla başladı.

Ancak Otokar daha sözleşme imzalanmadan mühendis arayışına girdi. 'Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi' için hazırlanan ilanlarda 'Milli Takım' temasının işlenmesi dikkat çekiyor.

'Milli Takımda Yerinizi Alın' sloganına yer verilen ilan, bugüne kadar bazı gazetelerde ve Kariyer.net, SecretCv, Koç Kariyer gibi insan kaynakları internet sitelerinde yer aldı.

Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç projelerindeki eleman ihtiyacına da dikkat çekilen ilanlarda şu ifadeler yer alıyor: "Şimdi hayalleriniz Otokar'da hayat buluyor.

15'ten fazla ülkede kullanılan askerî zırhlı araçların tasarımını ve mühendislik çalışmalarını yapabilirsiniz. Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç projeleri ve Milli Tank projesi gibi iddialı projelerde çalışan ekiplerde yer almanız için sizleri Otokar'a davet ediyoruz."