BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hürriyete Şerif Mardin baskısı

Hürriyet mahalle baskısını diline doladı. Şerif Mardin bu durumdan rahatsız.

Abone ol

Dünyaca ünlü sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin'in, Hürriyet'ten Ayşe Arman'a yaptığı son açıklamaları geniş yankı buldu. Mardin'in 'mahalle baskısı' olarak tanımladığı sosyolojik olgu yeni Anayasa çalışmalarının yapıldığı bugünlerde tartışmaları daha alevlendirdi.

Bazı kesimlerce 'başörtüsü' sorununa indirgenen yeni Anayasa çalışmalarında üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasının, Mardin'in sözlerinden hareketle başı açıkları baskı altında tutacağı iddiası gündeme getirildi.

Açıklamasıyla ilgili olarak Vakit gazetesine konuşan Mardin, Hürriyet'teki açıklamalarının 20 farklı yorumunun yapılabileceğini vurguladı.

Mardin şöyle konuştu:

"Hürriyet benim sözlerimi bu şekilde yorumlamış. Benim pek çok başörtülü öğrencim oldu." Başörtüsü yasağının demokratik olmadığının altını çizen Mardin, başörtülü öğrencilerin de üniversiteye gidebilmesi gerektiğini kaydetti. Mardin, bu konuda daha fazla spekülasyona yol açmak istemediğini de sözlerine ekledi.

Hürriyet gazetesi, Mardin'in açıklamalarını okuyucularına 'Tehlike gören kadınlar haklı' manşetiyle duyurmuş, başörtüsünün üniversitede serbest bırakılmasının mahalle baskısı oluşturacağı ve başı açıkları kapanmaya zorlayacağı ileri sürülmüştü.