BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.461,30
HABER /  GÜNCEL

İftarda prefabrik eylemi

Sakarya'da prefabriklerden çıkartılmak istenen vatandaşların ilginç eylemi!

Abone ol

Adapazarı'nda depremden sonra geçici iskan için yapılan Arabacıalanı Mahallesi'ndeki prefabrike konutlarından çıkartılmak istenen vatandaşlar seslerini duyurmak amacıyla iftar programına katılan Vali ve milletvekillerinin gelişi sırasında pankart açtı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'nin Serdivan Beldesi Arabacıalanı Mahallesi'nde düzenlediği iftar programı öncesinde oturdukları prefabriklerden çıkartılmak istenen bazı vatandaşlar pankartlı protesto gerçekleştirdi. Boşaltılmak istenen prefabriklere çok yakın yerde bulunan Gazeteciler Cemiyeti'nin Sosyal Tesisler'inde verilen iftar yemeğine Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve AK Parti milletvekilleri Recep Yıldırım ile Hasan Ali Çelik'in katılmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar seslerini duyurmak amacıyla pankart açarak slogan attı. Pankart açan vatandaşlarla kısa süreli bir görüşme yapan Vali Atak, protestocuları ikna etti. Vatandaşlar daha sonra sessiz şekilde ayrıldı.

Arabacıalanı Mahallesi'nde bulunan ve bir kısmında polislerin de oturduğu Karaelmas Prefabrike Konutları'nın 2005 yılı itibariyle boşaltılması için tebligat yapılırken aradan geçen 2 yılda prefabrike konutlar boşaltılmamıştı. Serdivan Belediyesi'nce yapılacak olan Kent Park Projesi ortasından kalan prefabrike konutların boşaltılmaması üzerine prefabriklerin elektrik ve suları kesilmişti.