BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.452,74
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Discoveryde conta değiştirildi

Discovery uzay mekiğinin iniş takımında hidrolik sızdıran conta değiştirildi

Abone ol

Discovery uzay mekiğinin iniş takımında hidrolik sızdıran contayı değiştiren NASA, testler iyi giderse, mekiğin gelecek ayki fırlatma tarihinde değişiklik yapmayacak.
NASA sözcülerinden Allard Beutel, yalnızca sağ ana iniş takımı payandasındaki conta hidrolik sızdırsa da mekiğin tüm 4 lastik contası değiştirildiğini belirterek, arızanın giderilmesi için tüm tekerlekler ve fren sisteminin çıkarılması ve sonra yeniden toplanması gerektiğini kaydetti.

Yarın bu parçaların yere indirileceğini ve hidrolik sızıntısının sürüp sürmeyeceğinin gözleneceğini anlatan Beutel, onarım işleminin beklenenden kısa sürdüğünü ve başka sorun çıkmazsa daha önce öngörüldüğü gibi mekiğin Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmek üzere 23 Ekim'de uzaya fırlatılacağını söyledi.

Discovery'nin bu seferi sırasında, yeryüzünden yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ), diğer ülkelerin de laboratuvarlarını kenetleyebilecekleri yeni bir modül taşınacak.

ABD'deki 6 üniversitenin öğrencilerinin kararıyla "Harmony" (uyum) olarak adlandırılan bu basınçlı modül, UUİ'nin uluslararası ortaklığa açılan kapısı olarak görülüyor.