BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yerli savaş uçağında sona yaklaşıldı

Türk Savaş Uçağı projesinde kavramsal tasarım aşaması tamamlandı

Abone ol

Savunma sanayiindeki en önemli projelerden biri olan Türk Savaş Uçağı projesinde kavramsal tasarım aşaması tamamlandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın, üç adet uçak tipini gelecek hafta başında yapılması beklenen Savunma Sanayii İcra Komitesi’ne sunacağı kaydedildi. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, sunulacak uçakların farklı motor tiplerine göre farklı içerik ve görevlere yönelik olarak hazırlandığı, üçünden birinin tercih edilmesi gibi bir karara daha sonra gelinebileceğini belirtti.

7 PROJEDE İMZA ATILDI

Dünya gazetesinden Mehmet Kaya'nın haberine göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, havacılık alanında 7 ayrı Ar-Ge’ye dayalı malzeme ve ürün geliştirilmesine yönelik çalışmalarda firmalarla sözleşme imzalandı. DOWAKSA ile hava araçlarında kullanılacak karbon elyaf takviyeli ısıl şekillendirmeli özel reçineli kompozit malzeme üretilmesine yönelik sözleşme imzalandı.

Mir Ar-Ge firması ile yine hava araçlarında kullanılmak üzere karbon elyaf takviyeli termoplastik özel reçineli kompozit malzeme üretimi yapılacak.

Helikopterlerin dişli kutularının magnezyum dökümüne ilişkin olarak VİG Metal ile de sözleşme imzalandı. TAİ ve TEİ, Atılım Üniversitesi işbirliğiyle titanyum alaşımları için süperplastik şekillendirme yöntemlerine yönelik teknoloji geliştirecek. TEI ve Gür Metal, titanyum döküm teknolojileri uygulayacak.

Lazer aracılığıyla nikel alaşım katmanlı imalat teknolojisi geliştirilmesi TEI ve Koç üniversitesi tarafından geliştirilecek. Hava araçlarındaki hareketli parçaları hareketlendiren 3 ayrı servo motor da TAI ve FEMSAN işbirliğinde üretilecek. geliştirilecek.