BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Fiskobirlik ne kadar tazminat ödedi?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Fiskobirlikten ayrılan personelin kıdem tazminatlarını sordu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına yeni bir soru önergesi veren Karaahmetoğlu Fiskobirlikten çıkarılan, norm kadro uygulaması ile sürgün edilen personelin açtığı davaları gündeme taşıdı.

FİSKOBİRLİK NORM KADRO UYGULAMASI SEBEBİYLE AÇILAN DAVALAR

Fiskobirliğin kaç personeline ne kadar kıdem tazminatı borcu olduğunu ve bu güne kadar ödenmeyen kıdem tazminatlarının hukuki gerekçesini soran Karaahmetoğlu’nun önergesi şu şekilde:

1. Fındık Üretici Birliği Fiskobirlik,2007-2014 yılları itibarıyla birlikten ayrılmış kaç personeline, kaç Türk Lirası kıdem tazminatı ödemiştir?

2. 2007-2014 yılları arasında kurumdan ilişiği kesilmiş personelden kıdem tazminatını alamamış personel bulunmakta mıdır, kaç kişidir? Bu kişilerin kıdem tazminatlarının bu güne kadar ödenmemiş olmasının hukuki gerekçesi nedir?Bu şekilde ödenmemiş kıdem tazminatı miktarıne kadardır? Fiskobirliğin dava yolu ile mahkûm olduğu kıdem tazminatı tutarı –fer’ileri de dâhil olmak üzere – ne kadardır?

3. Fiskobirlik ve bağlı iştiraklerinin norm kadro uygulaması sebebiyle hakkında açılan dava sayısı nedir? Norm kadro uygulaması ve özlük haklarını içeren davalar sonucunda mahkûm olduğu tazminat tutarı nedir?