BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Yerli dizi yersiz uzun' eylemine destek

Senarist, yönetmen ve oyuncuların 24 Aralık'ta yaptığı 'Yerli dizi yersiz uzun' eylemine bir destek de "Küçük Sırlar"dan geldi.

Abone ol

Reyting listesinin üst sıralarında yer alan Küçük Sırlar dizisinin son bölümünde "Yerli Dizi Yersiz Uzun" eylemlerine küçük ama etkili bir destek vardı.

Bölümde zenginliğin tadını çıkarak Meriç okul çıkışı bindiği özel şoförlü otomobilinde çantasından bir gazete çıkarttı. Meriç moda haberlerine bakarken kamera bir kaç saniyeliğine kupürün arkasındaki "Bakanlara göre de yerli dizi yersiz uzun" yazısına odaklandı.Senaryo Yazarları Derneği'nce (SENDER), 24 Aralık'ta Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde ''Yerli dizi yersiz uzun'' sloganıyla düzenlenen eylemde, sektörün her kesiminden katılımcılar, ''8 saatlik iş günü istiyoruz'', ''Dizi süreleri 45 dakikayı geçmesin'', ''Emeklilik hakkımız gasp edilemez'', ''Taksim sözleşmesi istiyoruz'' ve ''Özel sinema yasası istiyoruz'' şeklindeki isteklerini dile getirmişlerdi.

Eyleme pek çok sanatçının yanı sıra, Aşk ve Ceza, Arka Sokaklar, Bir Kadın Bir Erkek, Bitmeyen Şarkı, Lale Devri, Yaprak Dökümü, Yer Gök Aşk ve Ömre Bedel gibi dizi ekiplerinin yanı sıra Asist Yapım, Avşar Film, Koliba Film, Boyut Film, Gold Yapım ve Medyavizyon şirketleri de destek vermişti.