BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPli vekilin terör çözümü şaşırttı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, PKK sorununun çözümü için askerin de PKK'nın da silah bırakmasını istedi

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, PKK sorununun çözümü için askerin de PKK'nın da silah bırakmasını istedi.


Kürt sorununun çözümü için kurulan komisyonda görev alanCHPArdahan Milletvekili Ensar Öğüt ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Van'a geldi. CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kürt sorununun çözümü için diyalog döneminin başlaması gerektiğini söyleyen Öğüt, askerin de PKK'nın da silah bırakmasını istedi. Öğüt, siyaset mekanizmasının ve hükümetin diyalogla bu işi çözeceğini anlattı.

Ensar Öğüt şunları söyledi: "Konuşmayla çözeceğiz, silahla değil; insan öldürmeyle değil, oturup konuşup çözeceğiz. Kürt sorunu, Türk'ün sorunudur. Türk'ün cebinden para alınıyor, Kürt'ü öldürmek için bomba yağdırıyor,Türkiye yoksullaşıyor. Halk yeşilkarta muhtaç ediliyor. Kürtler kendi anadilinde öğrenim görecek. Vatandaş ile devlet arasına bir kan davası girmiş. Askeriyenin bütçesi buradan azaltılıp bölgenin kalkınmasına harcanmalıdır. Kanayan yara toplumsal mutabakat ile çözülebilir. Çatışmayı değil, konuşmayı diyaloğu öne çıkararak Kürt sorunu çözülür."