BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yerel seçimlerde İYİ Parti ile AK Parti anlaştı iddiası! İYİ Parti'den açıklama

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, yerel seçimde çıkarılacak adaylar konusunda İYİ Parti ve AK Parti'nin anlaşma yaptığına yönelik iddiaların, ciddiye alınacak bir yanının olmadığını belirterek, "Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil." dedi.

Abone ol

Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partinin 6. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, 28 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda partililerle bir araya geleceklerini söyledi.

"İnsanların acımasızca katledilmesine sessiz kalamayız"

İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Zorlu, gelinen aşamada İsrail'in kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef alarak olayı savaş olmaktan çıkardığını belirtti.

Kürşad Zorlu, şu an 5 binin üzerinde can kaybı, 10 binden fazla da yaralı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsanların acımasızca katledilmesine sessiz kalamayız. Türkiye ve başta bölge ülkeleri olmak üzere, tüm dünya bu duruma son vermek adına harekete geçmelidir. Bizim açımızdan Mehmetçiğimizin konumu ve kıymeti ise tartışmaya kapalıdır. Mehmetçiğimizin, sınırlarımız dışında görevlendirilmesi, ancak vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik bir tehdit bulunması halinde değerlendirilebilir."

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından Gazze'ye ulaştırılmak üzere, Genel Başkan Akşener himayesinde yardım çalışması başlattıklarını anlatan Zorlu, kargo uçağı kiralamak üzere THY Kargo ile temasların sürdüğünü, şartların uygun olması durumunda Gazze'de bir sahra hastanesi kurabilmek için koordinasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

İYİ Parti ile AK Parti'nin anlaşma yaptığı iddiası

Zorlu, bir gazetecinin, yerel seçimde çıkarılacak adaylar konusunda, İYİ Parti ile AK Parti'nin anlaşma yaptığına yönelik iddialara ilişkin sorusunu, "Bu iddiaların ciddiye alınacak bir yanı yok. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil." diye yanıtladı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Emekli ve memur zammında bomba tahmin! Enflasyon zammı yolda Ocak artışları sonrası kim ne kadar maaş alacak?
Foto Galeri Emekli ve memur zammında bomba tahmin! Enflasyon zammı yolda Ocak artışları sonrası kim ne kadar maaş alacak? Galeriye Gözat