BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Yeniçağ, Cumhuriyet'e savaş açtı!

Cumhuriyet Gazetesi'nin "12 Eylül'e Doğru 5 Cinayet" başlıklı yazı dizisi Yeniçağ yazarlarından tepki topladı. İddiaya göre Cumhuriyet okurlarını Yeniçağ'a kaptırıyor!

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi'nde Hikmet Çetinkaya ve Oral Çalışlar'ın kaleme aldığı "12 Eylül'e Doğru 5 Cinayet" başlıklı yazı dizisi, milliyetçi çizgide yayın yapan Yeniçağ Gazetesi'nin tepkisini çekti.

Yeniçağ yazarlarından Osman Tığraklı, Cumhuriyet'te yayınlanmakta olan diziyi sert bir şekilde eleştirdiği 'Naftalin Operasyonu' başlıklı yazısında  "Günden güne okuyucu kaybetmeye başlayan gazete, çıkış yolunu eski defterleri açmakta buldu. Gazete. ulusalcıları hedef seçmeye başladı" dedi.

Tığraklı'ya göre okurlarını Yeniçağ gazetesine kaptıran Cumhuriyet Gazetesi, toplumu 'sağ-sol' çatışmasına sürükleyen yayın yapıyor: Cumhuriyet gazetesi özellikle milliyetçileri hedef alan yazı dizileri ile gündemde kalmaya çalışıyor. YENİÇAĞ gazetesinin özellikle eski Cumhuriyet okurları tarafından kabul görmesi ve ''Türkiye''nin birlik ve bütünlüğü'' için aynı safta buluşması Cumhuriyet gazetesinin tepkisini çekmişe benziyor.

CUMHURİYET SAF DEĞİŞTİRDİ!

Tığraklı'nın eleştirileri bununla da kalsa iyi. Venezüela Devlet Başkanı Chavez'i, 'İtalyan diktatör Mussolini'ye benzeten Cumhuriyet Gazetesi, Amerikan yanlısı yayınlar yapıyor: YENİÇAĞ''ın, Latin direnişi başlığı ile ortak özellikleri ABD''nin sömürgeci politikalarına karşı cephe oluşturan liderleri yazı dizisi yaptığı bir ortamda, Cumhuriyet gibi sözde emperyalizme karşı olan bir gazetenin ABD'ci bir tavır takınması oldukca düşündürücü...