BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

Yeni yüzüyle evine döndü

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüz nakli yapılan Hatice Nergis, hastanedeki tedavisinin ardından memleketi Kahramanmaraş'a döndü

Abone ol

Merkeze bağlı Ayaklıcaoluk köyündeki evine gelen 19 yaşındaki Hatice Nergis, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 ay sonra evine döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kendisini çok iyi hissettiğini ve moralinin çok yüksek olduğunu belirten Nergis, her şeyin yolunda gittiğini ve daha da iyi olacağını ifade etti.

Nergis, ''Şu anda yüzümde bir miktar daha ödem var. İnşallah onlar da giderse daha da iyi olacağım'' diye konuştu.

Köye geldiğinde evlerinin balkonuna çıkarak etrafı seyrettiğini anlatan Nergis, duygularını şöyle dile getirdi:

''Ailemi çok özlemiştim. Onlara kavuştum. Çok güzel duygular yaşadım. Eve döndüğünde balkona çıkıp etrafı seyredince içim açıldı, insanın evi gibisi yok. Ağaçlara, doğaya baktım. Huzur buldum.''

Halen tedavisinin devam ettiğini hatırlatan Nergis, ''Tedavim bitince önce yarım kalan eğitimimi tamamlayacağım, ardından iş hayatına atılmak istiyorum'' dedi.

ÖNCEKİ HAYATIMDAN KAT KAT İYİM

Gazetecilerin, ''yeni yüzünü beğendin mi?'' sorusuna karşılık Nergis, ''Kendimi beğendim. Öncelikle ameliyatı gerçekleştiren ekibe çok teşekkür ediyorum. Ancak, böylesi bir ameliyat büyük bir cesaret istiyor. Çok mutluyum ve önceki hayatımdan kat kat daha iyiyim'' ifadelerini kullandı. Nergis, imkan bulduğu takdirde organ bağışında bulunan aileyi de ziyaret etmek istediğini belirtti.

Hatice Nergis, eğitim ve iş hayatına atıldıktan sonra yaşadıklarını anlatan bir kitap yazmayı planladığını kaydetti.