BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.429,50
HABER /  DÜNYA

Almanya'da müslümanları kızdıran sözler

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un "Almanya'da yaşayan Müslümanlar buraya ait" sözleri tartışmaya neden oldu.

Abone ol

Yeni Cumhurbaşkanı Gauck, "Die Zeit" gazetesine bu konudaki görüşlerini anlatırken, Almanya'da yaşayan Müslümanlar'ın Almanya'ya ait olduğunu, herkesten gerçeklere açık olmalarını istediğini anlattı.

Gauck, "İslam ile Müslüman ayrımını anlamıyorum. Gerçek olan bu ülkede çok sayıda Müslüman'ın yaşadığıdır. Burada yaşayan Müslümanlar Almanya'ya aittir" dedi.

Gauck'un açıklaması Müslüman çevrelerde tepkiye yol açtı. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek, "Batılı Avrupa'nın, Müslüman Doğu'nun ayakları üzerinde duruyor. Alman  toplumunda bu konunun tartışılmasına ihtiyaç  var. İslam hem Avrupa'nın hem de Almanya'nın tarihinde etkili olmuştur" dedi.

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat da Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un tarih kitaplarına göz atmasını isterken, İslam dininin Avrupa ve Almanya tarihine ait olduğunu söyledi.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de, İslam ile inançlı Müslümanlar arasında bir ayrım yapılmasını anlayamadığını,  Cumhurbaşkanı'nın burada yaşayan Müslümanlar'ın Almanya'ya ait olduğunu söylediğine göre doğal olarak İslam dininin de Almanya'ya ait olduğunu çünkü 1960'lı yılların başından itibaren gelenlerin aynı zamanda kültür, dil ve dinlerini de beraberlerinde getirdiklerini anlattı.