BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.413,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yeni yıla yeni karneler

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere yeni not sistemi ile düzenlenmiş karneler vermeye hazırlanıyor

Abone ol

Karnelerde, öğrencilerin o yıl okudukları sınıfın dönem sonu notlarının yanı sıra son üç sınıfın yıl notları da yer alacak. Bu yarıyılda karneler öğrencilere yeni düzenlenmiş şekliyle verilecek ancak son üç yılın notları yer almayacak. Son üç yılın notlarının eğitim-öğretim yılı sonunda verilecek karnelerde yer alması için yetiştirilmesine çalışılacak.

“ALAN SEÇİMİNE ETKİSİ OLMAYACAK”

Karnede öğrencinin birkaç yıla ait başarı durumunun ortaya konulmasının, öğrencilerin yönlendirilmelerinde veya alan seçimlerinde etkisinin olup olmayacağı sorusu üzerine Erdoğan, şimdilik bu yönde bir karar bulunmadığını belirterek, “Ancak ileriki yıllarda o tür çalışmalar yapılırsa, onunla ilgili bir altyapı hazırlanmış olacak. Şu anda karnenin doğrudan o türden bir işlevi yok” dedi.

Erdoğan, bu yarıyılda öğrencilerin karneleri yeni düzenlenmiş haliyle alacaklarını, ancak son 3 yıla ait yıl sonu notlarının bu karneye yetişmeyeceğini söyledi. Erdoğan, bu notların, bu eğitim-öğretim yılı sonunda verilecek karneye yetiştirilmeye çalışılacağını söyledi.

NOT SİSTEMİ

Ortaöğretimde not sisteminin de değiştirildiğini anımsatan Erdoğan, öğrencilere artık 100 puan üzerinden puan verileceğini belirtti. Erdoğan, öğrenci 100 üzerinden kaç puan almışsa karnesine de aldığı puanın yansıyacağını ifade etti. Yıl sonu notlarının da aynı şekilde yansıtılacağını kaydeden Erdoğan, böylece ÖSS'ye giren öğrencilerin ortaöğretim başarı puanları hesaplanırken adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini anlattı. Erdoğan, bu yıldan itibaren, ÖSYM'nin ortaöğretim başarı puanını hesaplarken 100'lük sisteme göre verilen puanları esas alması için görüşmeler yapacaklarını söyledi.