BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Yeni yabancı damat geliyor

Yunanistan Türkiye'yi sevdi. Türk bankacılık sektörüne bir Yunan bankası daha geliyor.

Abone ol

Yunanistan’ın ikinci büyük bankası olan Alpha Bank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yannis Costopoulos, “Türkiye piyasasına gireceğiz. Ancak olağanüstü adımlar beklemeyin” dedi.

Yunanistan’da yayımlanan ekonomi gazetesi Imerisia’ya konuşan Costopoulos, “Türkiye, Bulgaristan ya da Romanya gibi değil. Türkiye’nin büyük bankaları güçlü, teknoloji seviyeleri yüksek. Onlarla rekabet etmek kolay değil” şeklinde görüş belirtti.

Reuters’ın haberine göre Costopoulos, Yunan bankalarının daha etkili rekabet için büyümeleri ve küresel ortamda aktif büyüklüklerinin 50 milyar Euro’nun altında kalmaması gerektiğini söyledi.

ALTERNATİFBANK İÇİN GÖRÜŞÜYORLAR
Aktif büyüklüğü 9.9 milyar Euro olan Alpha Bank, Alternatifbank’a ortaklık için Anadolu Grubu ile görüşen yabancı bankalar arasında bulunuyor.

Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan bu aybaşında, Alternatifbank’ın yüzde 50’si için gelen tekliflerin mevcut piyasa değeri seviyelerinde olduğunu ve iki hafta içinde sonuca ulaşmayı beklediklerini açıklamıştı.

İKİ YUNAN BANKASI GELDİ
Türkiye’ye daha önce iki Yunan bankası giriş yaptı. Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG), Finansbank’ın yüzde 46’lık hissesini 2.3 milyar Euro’ya satın almıştı. Yunanistan’ın üçüncü büyüğü EFG Eurobank da, Tekfenbank’ın yüzde 70’ini 185 milyon dolar karşılığında aldı.

Kaynak: CNBC-E