BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75

Yeni Volkswagen Scirocco 1.4 160 PS

YENİ VOLKSWAGEN SCİROCCO 1.4 160 PS

1978 de yollara çıkan Volkswagenin spor otomobili Scirocco 1992 de verdiği uzun aradan sonra 2008 de yeniden yollara çıktı. O tarihten bu yana değişmeyen otomobil geçen yıl makyaj operasyonuyla olduğundan biraz daha genç ve dinamik bir görüntüye kavuştu.
 

Boyutları aynı kalan otomobilin dış görünüşü yine oldukça sade ancak yeni dinamik hatlarıyla spor otomobil duruşu daha belirgin. Otomobili eski halinden ayırt eden en belirgin değişiklik ise yeni tampon ve hem önde hem arkadaki ledli aydınlatma grubu.
 

Otomobilin içi ise dışındaki sade havaya karşı oldukça heyecan verici, spor bir otomobilin içinde olduğunuzu anlayacağınız bir tasarıma sahip. Kokpitteki en büyük yenilik orta konsola eklenen ve otomobilin spor ruhunu daha fazla yansıtan yağ,turbo göstergesi ve kronometre. Aynı şekilde direksiyonda yapılan değişiklikle daha sportif görünüyor ancak keşke biraz daha küçük olsaymış. Otomobilde sevdiğim şeylerden biri müzik sistemi sesi dilediğiniz kadar açın ses bozulmuyor.Gövdeyi saran koltuklar çok rahat ve ideal sürüş pozisyonunu bulmakta zorlanmıyorsunuz. Ancak spor bir otomobilin içinde kısa boylu biri olarak ben çok rahat etsem de uzun boylu biri benim kadar rahat olmayabilir. Arka koltuklar iki kişilik yani beşinci kişi için yer yok yine arkada rahat diz mesafesi varken çok uzun boylular için baş mesafesi çok iyi olmayabilir. Küçük eşyalar için yeterince eşya gözü var. 312 litrelik bagaj hacmi sınıfına göre gayet yeterli. Ancak yükleme eşiğinin yüksek olması bazı zamanlarda zorlayabilir. Otomobil sürücüsüne destek olmak için birçok özelliğe sahip uzun far asistanı, yokuş kalkış desteği, park asist gibi sistemlerin yanında, isteğe bağlı olarak süspansiyon sertliğini sürüşünüze göre konforlu olarak seçebileceğiniz veya sertleştirebileceğiniz adaptif şasi kontrolüne sahip olabilirsiniz.
 

Scirocco’yu 1.4 litre 122 Hp manuel, 1.4 litre 160 Hp manuel ve DSG şanzımanla ve 2.0 litre 211 HP Dsg şanzımanla satın alabiliyorsunuz. Benim test otomobilim 1.4 litrelik 160 beygir güç üreten motora ve 7 ileri Triptonik Dsg şanzımana sahip. Sadece bu bilgi bile sürüşün ne kadar keyifli olduğunu belirtmeye yetiyor bence. Öncelikle otomobilin ses yalıtımı çok iyi. Dsg şanzıman vites geçişlerini hissettirmiyorken, direksiyon arkasındaki kulakçıklarla vitesi kendiniz değiştirebilir ve vites aralıklarını kısaltabilirsiniz de.0 dan 100 e 8 saniyede ulaşan otomobili kullanırken en çok keyif aldığım konulardan biri direksiyonun çok net tepkileri oldu, çünkü hisli direksiyon otomobile hakimiyet duygusunu güçlendiriyor ve çok daha keyifli bir sürüş yapabiliyorsunuz. Çekiş kontrolü kapatırsanız otomobilli biraz daha oynayarak kullanabiliyorsunuz. Ama işler istediğiniz gibi gitmezse esp devreye girerek kontrolü tekrar sağlamanıza yardımcı oluyor. Spor sürüşe odaklı bu otomobilde konforun az olduğunu düşünmeyin çok yoğun trafikte dahi konforlu bir sürüş sağlayabiliyorsunuz. Sakin bir kullanımla 7.2 lerde ekonomik bir sürüş sağlayabileceğiniz gibi daha agresif sürüşlerde 11 litre civarlarını görebilirsiniz. Kullanmaktan çok keyif aldığım bir otomobil oldu Scirocco.