BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni Örümcek Adam yarı Latin, yarı siyah

Örümcek Adam çizgi romanında yer alacak yeni baş kahraman, siyah ve Latin anne-babadan doğma Miles Morales olacak. Böylece beyaz Örümcek Adam tarihe karışacak.

Abone ol

Marvel Comics tarafından yayımlanan çizgi romanda yeni Örümcek Adam'ın beyaz olmayacağı bildirildi.

Çizgi romanda, Örümcek Adam karakterini oluşturan Peter Parker'ın ölmesiyle yerine geçecek yeni Örümcek Adam'ın yarı Latin yarı siyah bir kişi olduğu belirtildi.

Miles Morales isimli yeni Örümcek Adam, New York'lu sıradışı bir genç.

Çizgi romanın Haziran ayında yayımlanan 160. sayısında şimdiye dek Örümcek adam karakterini oluşturan Peter Parker ölmüştü.

Parker'in yerine hikayeye dahil edilen Morales de, selefi gibi asosyal kişilik özellikleri gösteren ancak sıradışı meziyetlere sahip, New York'lu bir alt-orta sınıf mensubu.

İki Örümcek Adam arsındaki temel fark, Morales'in siyah ve Latin ailesi tarafından New York'un etnik çeşitliliği yüksek Brooklyn mahallesinde, beyaz olan Parker'in ise çoğunlukla beyazların oturduğu Queens mahallesinden olması.

"Kişisel sebepler de var"

Marvel Comics'in genel yayın yönetmeni Axel Alonso yeni Örümcek Adam'ın Amerika Birleşik Devletleri toplumunun barındırdığı kültürel ve etnik mirasına hitap edeceğini düşündüklerini belirtti.

Alonso, hedeflediklerinin yirmi birinci yüzyılın gerçeklerine temas etmek olduğunu söyledi.

Kendi annesi İngiliz, babası ise Meksikalı olan Alonso, Barrack Obama'nın başkan seçilmesiyle büyük mutluluk yaşadığını zira Obama'nın da anne ve babasını farklı etnik gruplardan olduğunu belirtti.

Alonso AFP'ye yaptığı açıklamada Örümcek Adam'ın yazarı Brian Michael Bendis'in yahudi olduğunu ve Afrika'dan iki çocuk evlat edindiğini söyledi.

Dolayısıyla yeni Örümcek Adam'ın kişisel sebeplerle de ortaya çıktığını ifade eden Alonso, yeni Örümcek Adam'ın her türden yeni okuyucuyla duygusal bağ kurabileceğine inandıklarını söyledi.