BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  SPOR

Yeni Malatyaspor Başakşehir maçı golleri ve geniş özeti

Lider Başakşehir, deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'u Emre Belözoğlu (penaltı) ve Visca'nın golleriyle 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Yeni Malatyaspor'un galibiyet hasreti ise 6 maça çıktı. Başakşehir'in mücadelede iki golü, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi

Abone ol

Lider Medipol Başakşehir, Evkur Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Başakşehir'in iki golü ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Emre Belözoğlu (penaltı) ve Edin Visca kaydetti.

Düşük tempoda başlayan maçta Başakşehir, 9. dakikada penaltı bekledi: Robinho'dan pasını alan Arda, topu orta yapmak için çekti. Bu sırada top Mustafa'dan sekti. Bu pozisyonun ardından konuk ekip penaltı bekledi.

Dakikalar 13'ü gösterirken Başakşehir gole yaklaştı: Visca soldan kazanılan duran topu ortaladı. Arka direkte Arda Turan kafayı vurdu. Kaleci sağ köşeye giden topu kontrol etti.

Ev sahibi ekibin 17. dakikadaki atağında Adem soldan geldi. Pasını ceza alanı önündeki Donald'a verdi. Kaleyi gören Donald vurdu ancak şutu zayıf kaldı ve kaleci Mert gole izin vermedi.

Mücadelede 30. dakika oynanırken Başakşehir orta alanda topu kazandı. Robinho sağdan bindiren Visca'yı gördü. Topu soluna çeken Visca, hemen plaseyi yolladı. Kaleci Ertaç gole izin vermedi.

Başakşehir 33. dakikada öne geçti ancak gol, ofsayt gerekçesiyle VAR incelemesi sonrasında iptal edildi: Arda soldan ceza alanında topla buluştu. Hemen yerden pasını verdi. Visca dokundu golü attı ama bayrak havada.

Dakikalar 40'ı gösterirken ceza sahasına gönderilen topa Bülent ile hareketlenen Arda Turan girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterirken ev sahibinin futbolcuları yoğun itirazlarda bulundu. VAR ile irtibat kuran Aydınus'un görüşü değişmedi ve Emre Belözoğlu, penaltı vuruşunda hata yapmayarak skoru 1-0'a getiren golü kaydetti.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Malatyaspor 46. dakikada gole yaklaştı: Yeni Malatyaspor sağdan korneri kullandı. Mustafa Akbaş kafayı vurdu. Top üstten auta gitti.

Dakikalar 56'yı gösterirken Mossoro, rakip ceza alanına sağ kanattan koşu yapan Visca'yı gördü. Topu alan Visca, bekletmeden ters köşeye dar açıdan isabetli vurdu ve golünü attı. Edin Visca, attığı bu golle Süper Lig'de bu sezon 10 gole ulaştı. Bosnalı futbolcunun aynı zamanda 12 de asisti bulunuyor.

Başakşehir 70. dakikada etkili geldi. Arda Turan orta alanda topu taşıyıp pasını Robinho'ya verdi. Robinho da ceza alanı önünde bekletmeden sert vurdu. Kaleci Ertaç gole izin vermedi.

Yeni Malatyaspor, 75. dakikada gole yaklaştı: Yeni Malatyaspor ikinci yarıdaki en büyük tehlikesini yarattı. Aleksic'in pasını ceza alanının solunda alan Barış Alıcı, sağ köşeye plaseyi yolladı. Top az farkla auta gitti.

Başakşehir 78. dakikada Visca ile bir gol daha buldu ancak gol bir kez daha iptal edildi. Sağ kanattan atılan pasa hareketlenen Visca, dar açıdan vuruşunda golü attı. Hakem Fırat Aydınus golü önce verdi, sonrasında VAR incelemesiyle Visca'nın gol öncesinde ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Başakşehir, mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Lider bu galibiyetle puanını 54'e yükseltirken Yeni Malatyaspor, 34 puanda kaldı.