BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni madde 'grafen' prezervatiflerde deneniyor

Grafen adlı yeni maddenin çığır açması muhtemel bir alan, prezervatif imalatında. Grafen, olağanüstü ince ve sağlam özellikleriyle araştırmacıları 'üstün doğallık hissi' sağlayan prezervatifi icat etmeye yönlendirdi.

Abone ol

İngiltere basını, 'grafen' adlı yeni maddenin çok daha sağlam ve duyarlı prezervatiflerin üretilmesini sağlayabileceğini bildiriyor.

Times, Manchester Üniversitesi'ndeki araştırmacıların bu amaçla yaklaşık 100 bin dolarlık bir bağış aldıklarını yazıyor.

Indepedent gazetesinin bugün baş yazılarından birini ayırdığı konu da mucizevi bir madde olarak lanse edilen ''.

''O kadar mükemmel bir madde ki inanması zor'' diyen gazete, İngiltere'de icat edilen grafenin süper-esnek, süper-sağlam, süper-hafif ve aynı zamanda süper-ince özellikleriyle modern zamanların en heyecan verici bilimsel gelişmelerinden biri olduğunu belirtiyor.

Independent, karbondan imal edilen ve tek bir atom inceliğinde olan grafeni gündelik hayatta kullanıma sokmak için laboratuvarlarda kıran kırana bir araştırma yarışının süregittiğini bildiriyor.

Gazeteye göre, hem inanılmaz hafif hem de bir o kadar sağlam olması, otomobil ve uçak imalatında çığır açabileceği gibi, elektronikten tutun su sterilizasyonuna değin daha birçok sektörde 'grafen devrimi' kapıda olabilir.

Bu özellikleri nedeniyle grafen prezervatif üreticileri için de büyük umutlar vaadediyor.

Araştırmacılar, grafenden prezervatiflerin daha sağlam olduğu için daha güvenli, daha ince olduğu için de daha zevkli bir seks deneyimine olanak sağlayacağını tahmin ediyor.

Independent, saç telinden bir milyon kat daha ince olup, elmastan daha dayanıklı özelliklere sahip bir prezervatifin üretim araştırması için, Aids'e karşı verdikleri mücadele ile bilinen Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın İngiltere'de Manchester Üniversitesi ile iletişime geçtiğini ve bağışta bulunmaya karar verdiklerini bildiriyor.

Araştırma ekibinin başındaki bilimadamı Dr Aravind Vijayaraghavan, yeni prezervatiflerin sadece grafen içermeyeceğini; bu maddeyi halihazırda prezervatiflerde kullanılan lateks ile birleştirmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Bill ve Melinda Gates Vakfı, daha fazla 'doğallık' hissi sağlayan bir prezervatifin güvenli seks yapmayı artıracağını ve bu sayede Aids'e karşı mücadeleye katkıda bulunacağını ümit ediyor.