BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yeni iPhone 5S ve iPhone 5C ne zaman satışta

Yeni iphonelarda kameralar ağır çekim yapabiliyor. Yeni iphoneların satışa çıkacağı tarihte belli.

Abone ol

İNTERNET HABER- Aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin’in olduğu 9 ülkede 13 Eylül’den itibaren ön siparişler alınacak, satışa çıkış tarihi ise 20 Eylül.

Türkiye’deki teknoloji meraklıları ise resmi satış için biraz daha bekleyecekler. iPhone 5C ve 5S, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkede Aralık ayında satışa sunulacak. Türkiye'deki satış fiyatı ise henüz belirsiz.

iPhone 5C birbirinden canlı renk seçenekleri ile dikkatleri çekerken, iPhone 5S ise 64 bit destekli A7 çipi, parmak izi okuma özelliği, üç farklı renk seçeneği ve gelişmiş kamera özellikleri ile ön plana çıktı.

5 AYRI RENKTE iPHONE 5C

iPhone 5C’in en igli çekici noktası beş ayrı renk seçeneğine sahip olması. Ayrıca bu telefon için özel geliştirilmiş 6 farklı kılıf ile daha da renkli tarzlar oluşturmak mümkün. Cıvıl cıvıl tasarımıyla bu cihaz tam bir renk cümbüşü.

iPhone 5C’nin gövdesi çelik destekli polikarbonat malzemeden üretilmiş. Daha önce iddia edildiği gibi ucuz plastik materyal değil. A6 çipli, 8 megapiksel iSight kameralı, 4 inç retina ekranlı bu telefonun ABD kontratsız fiyatı 549 dolar olarak duyuruldu.

ABD'deki 2 yıllık sözleşmeli fiyatı 16 GB'lık modeli için 99 ABD dolar, 32 GB'lık modeli için de 199 ABD dolar olacak.

5S’TE AĞIR ÇEKİM VİDEO KEYFİ

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 5S, tasarım olarak bir önceki versiyona çok benziyor ama onu farklı kılan bazı önemli özellikler var.

Siyah ve beyaz rengi artık yok. Onun yerine gümüş, altın ve uzay-gri olmak üzere 3 ayrı renk seçeneği var. 64 bit destekleyen A7 çip sayesinde iki kat daha hızlı işlem kapasitesi ve grafik özelliği sağlanmış. Etkinlikte gösterilen demoya bakılırsa telefonun grafikleri bir çok masaüstü bilgisayardan bile daha kaliteli.

AĞIR ÇEKİM VİDEO ÖZELLİĞİ

iphone5c-gallery2-2013_0.jpegAğır çekim video, saniyede 20 kare fotoğraf çekimi, gerçek tonlu flaş, sarsıntı engelleme, video çekerken zoom yapma gibi özelliklere sahip olan iSight kamerası gerçekten çok etkileyici. Özellikle ağır çekim özelliği yepyeni bir fenomen olabilir.

Parmak izi okuma sensörüne sahip olan giriş düğmesi ise telefondaki güvenlik seviyesini yüksek bir boyuta taşıyor. Bu sayede artık parmak iziniz şifreniz olacak. Beklenen NFC özelliği ise bu versiyonda da yok.

SÖZLEŞMELİ FİYATLARI

Cihazın ABD'deki 2 yıllık sözleşmeli fiyatı 16 GB'lık modeli için 199 ABD doları, 32 GB'lık modeli için 299 ABD doları ve 64 GB'lık modeli için 399 ABD doları olacak.


5s-isight-camera-1024x798.png

Kaynak : uzmanabi.com