BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.384,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan o otobüse çıkmasaydı...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası'nda Hadi Özışık'ın konuğu oldu, Gezi olaylarını değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Gezi Parkı olayları sırasında en çok tartışılan konuların başında Başbakan Erdoğan'ın Afrika gezisi sonrası yaptığı otobüs konuşması vardı. Kendisini karşılamaya gelen binlerce kişiye sabaha karşı seslenen Erdoğan, Türkiye'ye aklıselim çağrısı yapmıştı.

Ancak bu konuşma bir dizi eleştiriyi de beraberinde getirmişti. Hatta AK Parti'yi bile ikiye bölmüştü.

Bir dizi partili 'Erdoğan o otobüse çıkmamalıydı' eleştirisinde bulunmuş ve Gezi Parkı olayları sırasında geri planda durmayı tercih etmişti.

Peki Erdoğan o otobüse çıkmasaydı ne olurdu?

Bu sorunun yanıtı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası'nda verdi.

BEDELİ AĞIR OLURDU

Müezzinoğlu'na göre Erdoğan o otobüse çıkmasaydı Gezi Parkı olaylarının tahribatı daha ağır olurdu.

"Bedelleri daha ağır olurdu."

İşte Müezzinoğlu'nun o dönem yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı çarpıcı tespitler...

mehmet-müezzinoğlu-1.jpg

ERDOĞAN İSTEMEDİ

Sayın Başbakanımız böyle bir karşılama istemiyordu. Ama esasında kendisini o oraya iten milli iradeye sahip çıkan kitle oldu. Yüzbinler oynanan oyunu gördü ve bu oyunu bozmak için samimi bir duruş sergiledi. Bu samimiyet nedeniyle Sayın Başbakanınız o otobüse çıktı.

Erdoğan'ın bu dik duruşu Gezi olaylarındaki oyunu bozdu. Bu duruş nedeniyle eylemler başarıya ulaşamadı. Tarih bu duruşu çok daha iyi yazacaktır.

Otobüse çıkmayalım diyenler oldu partinin içinden. Ama çok ciddi bir destek de vardı. Milletin desteğini o konuşma ve mitinglerle Erdoğan çok net gösterdi.

MİLLET BEDEL ÖDEMESİN

Kendi içimizde ortamı germeyelim diyen arkadaşlarımız oldu, dün de oldu yarın yine olur. Ama biz 75 milyonu seven bir anlayışın mensuplarıyız. Onları anlamaya çalışan bir anlaşıyın mensuplarıyız. Bizim en büyük derdiniz 'Aman millet bedel ödemesin.' Kimsenin bu millete bedel ödetmeye hakkı yok.

KARAR VERİLDİKTEN SONRA DESTEK ŞART

Bizim partimizin içinde 'Yanlış yapılıyor' diyenler  sükunet isteyenler olmalı ama bir karar verildikten sonra o kararın arkasında da durulması şart. Çok zor ve planlı bir hadiseydi. Yurtdışından ve yurt içinden yapılanlar var.

ROTH NEREDE?

Claudia Roth... Gezi eylemleri sırasında bu kişi Türkiye'ydi ama , Almanya'da 7 vatandaşımı katledildi. Bu hanımefendiyi gören var mı? Roth'a 'Neden orada yoksun' diyen CHP'li gördünüz mü?

Ama CHP Genel Başkanı Gezi olayları sırasında Angela Merkel'e mektup yazıp şikayette bulundu.

CNN Gezi Parkı eylemleri sırasında yaptığı yayını neden bugün Suriye'de yapmıyor. Mısır'da niye o yayını yapmadılar? Darbe oldu binlerce insan katledildi gösterdiler mi?
Benim vatandaşım fotoğrafı sağlıklı görmeli.