BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yeni internet girişimcileri aranıyor

Ankara Kalkınma Ajansı, internet alanında faaliyet gösterecek girişimcilere eğitim vermeye başladı.

Abone ol

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Usta Yazılım tarafından hayata geçirilen Internet Ticaretinde Aracılı Pazarlama Projesi (İTAP) satış ortaklığı modeline uygun yeni internet girişimcileri yetiştiriyor.

Verilecek eğitimlerle potansiyel internet yayıncılarına mikro sermaye ile kazanç imkânı sunuluyor.

Proje kapsamında katılımcılara ücretsiz olarak verilecek eğitimler 10-11 Kasım, 17-18 Kasım ve 24-25 Kasım tarihlerinde ODTÜ Teknokent İkizler Blok toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Katılımcılara nasıl yayıncı olunacağına dair detayların verileceği eğitimlerde ayrıca web sayfası oluşturma, özgün içerik ve marka yaratma, SEO, web sayfalarında görsel kullanımı gibi başlıklar da işlenecek. Türkiye'nin en önemli satış ortaklığı ağları olan Zanox, Adtriplex, Maxgelir ve Clickmerkez'in de çeşitli sunumlarla destekleyeceği eğitimler sonucunda katılımcılara sertifika verilecek.

AMAÇ GELİRLERİ ARTTIRMAK

Proje lideri Serhan Poçan, İTAP'ın ülkede yeni yeni tanınmaya başlayan internet reklamcılığı yöntemlerinden Satış Ortaklığı Modeli'ni yaygınlaştırmak ve yeni yayıncılar yetiştirmek üzere hayata geçirilen bir proje olduğunu söyledi. Proje amacının Satış Ortaklığı Modeli'ni yaygınlaştırarak elektronik ticaretteki tüm aktörlerin gelirlerini artırmak olduğunu söyleyen Poçan, bu sayede internet üzerinden gerçekleşen alışveriş hacminin de artacağını vurguladı. Poçan, "Satış Ortaklığı Modeli gelişmiş ülkelerde oldukça yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Geçen yıl ABD'de reklam verenlerin yaptığı satış ortaklığı harcamaları 2,08 milyar dolar. Türkiye'de rakamlar henüz yurtdışındakilerle boy ölçüşebilecek seviyede olmasa da, e-ticaretin yaygınlaşmasına paralel olarak artan bir ivme gösteriyor" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da "Yaşadığımız çağ yatırımcılara ve girişimcilere çok farklı imkanlar sunuyor. İnternet reklamcılığı da bu alanlardan biri. Ajansımızın desteklediği bu projenin, Ankaralı gençlere önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Gençlerin özellikle bu tür eğitim fırsatlarını çok iyi değerlendirmeleri gerek" şeklinde konuştu.