BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Yeni içtüzük de bir adım daha atıldı

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, yeni içtüzük yazımında 6 maddeyi daha kabul etti.

Abone ol

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan başkanlığında toplanan Komisyon, yeni İçtüzük yazımını sürdürdü. Komisyon, İçtüzüğün ikinci kısmında yer alan ''TBMM'nin kuruluşu'' ile ilgili maddeleri ele aldı.

Alınan biliye göre, Başkanlık Divanı, Başkan seçim ve ve süresi, parti gruplarının Başkanlık Divanı'nda temsili, Başkanlık Divanı'nda boşalma, Başkanlık Divanı'nın görevleri ile ilgili maddeleri görüşen Komisyon, mevcut düzenlemelerde teknik bazı değişiklikler yaptı.

''Başkan seçimi ve süresi''ni düzenleyen madde, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim yapılması, ilk seçilenin görev süresinin iki yıl, ikinci devre için seçilenin görev süresinin dönem bitimine kadar olması benimsendi.

BDP'li üyeleri Hasip Kaplan ile Murat Bozlak, gelecek hafta Nevruz dolayısıyla toplantıya katılamayacaklarını ifade etmesi üzerine Komisyon gelecek hafta toplanmama kararı aldı. Komisyon, 26 Mart Salı günü toplanacak ve daha sonraki süreçte haftada üç gün çalışacak.

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi , hazırladığı ve yaklaşık 180 maddeden oluşan İçtüzük taslağını Komisyon üyelerine gönderdi. Ekşi, daha önce de Komisyon'a İçtüzük konusunda görüşlerini ifade etmişti.