BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.386,27
HABER /  DÜNYA

Kara kış Avrupa'da geri döndü

Balkanlar baharı beklerken yeniden soğuk havanın etkisine girdi.

Abone ol

Batı Balkan ülkelerinde son zamanlarda yaşanan güzel havanın ardından soğuk ve yağışlı hava bölgeye geri geldi.

Hava sıcaklıklarınını 18 dereceyi bulduğu bazı Balkan ülkelerinde sıcaklık bugün eksi 2 dereceye kadar düştü.

Bosna-Hersek 'te en düşük hava sıcaklığı, başkent Saraybosna yakınlarında bulunan ve 1984 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Byelaşnitsa'da eksi 2 oldu. Ülkenin güneyindeki Trebinye kentinde ise sıcaklık 10 derece olarak ölçüldü.

Bosna-Hersek Federasyonu Meteoroloji Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, ortalama hava sıcaklığının 1-7 derece arasında değiştiği ülke genelinde karla karışık yağmur etkili oluyor.

NEHİR SEVİYESİ YÜKSELDİ

Hırvatistan Devlet Meteoroloji Kurumu'ndan yapılan açıklamada da ülke genelinde havanın geçen haftalara göre daha soğuk olduğu bildirildi. Hava sıcaklıkların ülkenin kuzey kesiminde eksi 3 ile 2 derece arasında, Adriyatik bölgesinde ise 3-10 derece arasında olduğu belirtildi.

Bir diğer batı Balkan ülkesi Sırbistan'da ise diğer ülkelerden daha yüksek hava sıcaklıkları kaydedildi. Hava sıcaklığı, ülkenin en yüksek dağlarından Kopaonik'te sıfır, Niş ve Leskovats kentlerinde ise 18 derece olarak ölçüldü.

Sırbistan'da yağışlar nedeniyle Tuna Nehri'nde su seviyesi yükselirken, ülke genelindeki diğer nehirlerde de su seviyelerinin arttığı belirtildi. Sırbistan Meteoroloji Kurumu'ndan yapılan açıklamada, hafta sonunda şiddetli don olayları yaşanabileceği uyarısı yapıldı.