BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeni hanım buldum niye iyileştirdiniz

Çukurova Üniversitesi'nde Prof. Dr. Uğur Erken, nakille iyileştirdiği hastasının kocasından küfür yemiş.

Abone ol

Çukurova Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Erken’in nakille iyileştirdiği hastasının kocası, “Yeni hanım buldum, karımı niye iyileştirdin” diye sitem etmiş.

Türkiye’de organ nakilleriyle ilgili açıklamalar yapan Çukurova Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Erken’in paylaştığı ilginç anısı şaşkınlık yarattı.

İYİLEŞİNCE ALMAYA GELEN OLMADI

“Bir kadavradan alınan böbreklerden birinin bir köyden Emine Hanım adlı bir kadına uygun olduğunu saptadık. Kadını çağırıp böbrek nakli yaptık. Hasta iyileşti ama ne geleni vardı ne de gideni. En son ‘Artık taburcu edin bu hastayı’ dedim. ‘Sahibi yok. Hiç kimse gelmedi’ dediler. Sonunda eşi olduğunu söyleyen birisi gelip hastasını alıp gitmiş. Aradan zaman geçtikten sonra, ‘Hocam sürekli sorduğunuz hastanın sahibi geldi ama çok kötü şeyler söyledi. Siz kızar üzülürsünüz diye size söylemedik’ dediler. ‘Ne söyledi’ dedim. ‘Şöyle doktor, böyle doktor. Beni mi buldu? Sanki ne vardı da hastama bu böbreği taktı? Bu kışı nasıl olsa çıkaramaz ölür diye bekliyordum. Yeni hanımı da buldum. Bir sürü masraf yaptım. Altın, bilezik aldım. Şimdi onlar da boşa gitti. Bunu geri başıma bela etti. Niye bunu yaptı? Başka hasta yok muydu’ filan dedi ve size küfretti dediler.”