BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftaya bahar müjdesi

Aylardır zorlu kış şartlarının altınada olan Türkiye'ye bahar müjdesi geldi

Abone ol

Yağışlı ve soğuk hava yarın itibari ile yurdu terk edecek, üstelik hava sıcaklıkları da özellikle hafta ortasından itibaren hissedilir şekilde artacak.

Meteoroloji uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, "Hava sıcaklıkları yarın Batı bölgelerinde 3 ila 5 derece artacak. Salı günü Doğu bölgelerinde 1 ila 3 derece artarak mevsim normallerine yaklaşacak. Ankara'da sıcaklıkların 7-8 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. Hafta ortasında İstanbul 9-10 dereceleri görecek. İzmir'in 14-15 derecelere kadar çıkmasını bekliyoruz ve yağışlar genel olarak yağmur şeklinde." dedi.

Kara kış yerini yavaş yavaş bahara bırakırken meteoroloji uzmanlarının uyarıları da var.
Yusuf Ziya Yavuz, "Önümüzdeki hafta boyunca özellikle Doğu bölgelerdeki vatandaşların buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olmasını istiyoruz. Salı gününden itibaren yurdun Batı bölgeleri ısınmaya başlıyor ve yerdeki kar erimelerine karşı vatandaşın tedbirli olmasını istiyoruz. Son olarak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da vatandaşların çığ tehlikesine karşı tedbirli olmasını istemekteyiz" diye konuştu.

DOĞU KAR HAYATI FELÇ ETTİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar ve tipi nedeniyle 975 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ağrı'da eksi 16, Ardahan'da eksi 13, Erzurum'da eksi 10, Bayburt'ta eksi 9, Erzincan'da eksi 5, Iğdır'da eksi 2 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da eksi 4, Bayburt'ta eksi 2, Erzincan'da 2, Iğdır'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 530, Erzurum'da 333, Ardahan'da 112 olmak üzere toplam 975 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yolların ulaşıma açılabilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince karla mücadele çalışması başlatıldı.

EĞİTİME KAR ENGELİ!

BİTLİS

Yoğun kar yağışından dolayı, öğrencilerin sıkıntı yaşamaması Bitlis merkezde ve Güroymak'ta 2, Tatvan, Hizan ve Adilcevaz'da ise 1 gün eğitime ara verildi. Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kentte 2 metre 40 santimi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 2 metre 55 santime ulaştığını kaydetti.

KARS

Kars'ta önceki gün başlayan ve etkisini bugünde sürdüren kar yağışı ve tipiden dolayı il genelinde eğitime 2 gün ara verildi.