BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

Aşık genç yetenekleri keşfedecek!

Nike, dünyanın en iyi amatör oyuncularını bulmak için ‘The Chance’ programının düğmesine bastı..

Abone ol

Programın uluslararası sözcüsü Pep Guardiola, genç topçuları dünya sahnesinde yeteneklerini sergilemeye davet ediyor. Bu programa Türkiye'den katılacak 3 şanslı genci ise U18-19 Milli Takımlar Yardımcı Teknik Direktörü Emre Aşık seçecek.

Pep Guardiola, dünyanın dört bir yanındaki amatör futbolculara seçkin bir sahnede kendilerini kanıtlama ve oyunlarını en üst çıtaya taşıma fırsatını veren, dünyanın tek global futbolcu arama programı 'The Chance 2012'nin düğmesine bastı.

Profesyonel futbolcu olmayan genç yetenekleri desteklemeyi amaçlayan 'The Chance' programı, en iyi genç topçulara (1 Mart 2012 itibariyle 16 yaşını doldurmuş olanlar) dünya futbolunun en iyi tesislerinde antrenman ve maç yapma, seçkin antrenör ve akıl hocalarının önünde yeteneklerini sergileme, geliştirme ve iyileştirme fırsatını sunacak. Programını tek bir amacı var: fark edilmek. Bu programa Türkiye'den katılacak 3 şanslı oyuncuyu ise U18-19 Milli Takımlar Yardımcı Teknik Direktörü Emre Aşık belirleyecek.

The Chance programına katılarak şansını denemek isteyen genç yetenekler Nike'ın http://www.facebook.com/nikefootballturkiye adresini ziyaret ederek The Chance uygulaması ile takımlarını kurabiliyor ve burada kendi takım sayfalarını oluşturabiliyorlar. Takım bilgilerini girip fotoğraflarını yükleyen katılımcıların yapması gereken en önemli şey ise kendi sayfalarını popüler hale getirmek. Takımlar, sayfalarına ekledikleri fotoğraflar, aldıkları yorum ve beğenilerle Emre Aşık ve ekibinin dikkatini çekmeye çalışacaklar.

'Yetenek Avcısı' Emre Aşık ile Bekir Gür, Ömür Altunsöz ve Dursun Genç'ten oluşan ekibi, dikkatlerini Facebook üzerinden en çok çeken takımları kendi sahalarında maç yaparken izlemeye gidecekler. Türkiye ön elemeleri Nisan-Mayıs ayları arasında İstanbul'da Asya ve Avrupa yakaları ile İzmir, Ankara ve Bursa olmak üzere beş merkezde gerçekleşecek. Bu ziyaretlerde hünerlerini gösterip öne çıkan oyuncular, Emre Aşık tarafından Temmuz ayında gerçekleşecek The Chance Türkiye finaline davet edilecekler.

Toplam 55 ülkeden gelen oyuncular yaz aylarında gerçekleştirilecek 'The Chance' elemelerine katılacak. Bu elemelerde Nike'ın seçkin antrenörleri tarafından izlenecek en iyi 100 oyuncu FC Barselona'nın dünyaca ünlü gençlik akademisinde düzenlenecek global finalde yarışmak üzere İspanya'ya gidecek. Program boyunca oyuncular, birinci sınıf tesislerde seçkin antrenörler tarafından çalıştırılacak, beslenme uzmanı, psikolog ve kondüsyonerlerin desteğini alacak.

İlk defa 2010 yılında hayata geçirilen 'The Chance' programında bugüne dek binlerce yetenekli futbolcu en seçkin antrenörlerle çalıştı. Bu yılki program, bugüne kadarki en fazla katılımlı ve mücadeleli program olacak.

Finale kalan 100 oyuncu, Barselona'da yoğun bir eğitim ve rekabet ortamında dünyanın önde gelen antrenör ve yetenek avcıları tarafından değerlendirilecek. Futbolcular, sporcuları daha iyi yetiştirmeye yardımcı olan 'SPARQ performans' antrenman ve test sisteminin de aralarında bulunduğu Nike antrenman programları kullanılarak değerlendirilecek.

Global finallerde Nike'ın seçtiği en iyi 16 futbolcu, ödül olarak dünyanın en üstün eğitim programına katılma şansını elde edecek. Oyuncular, hayatlarının fırsatı olan dört haftalık turda Manchester United ve ABD Genç Milli Takımı gibi dünya futbolunun en ünlü akademi takımlarıyla karşılaşacak.

Oyuncular, tıpkı birer seçkin futbolcu gibi yaşayacak ve onları dikkatli gözlerle izleyen kulüp antrenörleri ve yetenek avcılarının önünde en iyi tesislerde çalışacak. Bu, oyuncuların fark edilmeleri ve profesyonel bir sözleşmeye imza atmaları için onlara sunulan altın bir fırsat.

Oyuncular, Nike'ın Facebook sayfasında yer alan uygulama yoluyla bir 'takım sayfası' oluşturarak kendilerini ve takımlarını programa yazdırabilirler. Ayrıca, Twitter'da @NikeFootball hesabını takip ederek program hakkındaki son gelişmeleri öğrenebilirler. Nike'ın yetenek avcıları da, bireysel yetenekleri bulmak amacıyla takımları seçip izleyecek. Seçilen yetenekler ülke finalinde yarışma şansıyla ödüllendirilecek. Nike'ın yetenek avcıları, yerel futbol ağlarındaki yetenekleri de bulma arayışında olacak.

The Chance programının global elçisi ve FC Barselona Teknik Direktörü Pep Guardiola, "The Chance programı, dünyanın dört bir tarafındaki gençlere yeteneklerini dünya sahnesinde sergileme ve becerilerini geliştirme fırsatını sunuyor. Program, futbol tutkusu olan ve en iyi teknikleri sergileyen oyunculara kucak açarak onlara fark edilme ve potansiyellerine ulaşma şansını tanıyor" dedi.

The Chance 2010'un birincisi, Güney Koreli Seon Min Moon bu programın oyuncuların hayatını değiştirebildiğinin kanıtı. Geçen sezon İngiltere'deki Nike Akademi'ye girdikten sonra (finalistlerin geçen yılki ödülü), aralarında Arsenal FC ve Inter Milan'ın da bulunduğu takımlar karşısındaki performansıyla İsveçli yetenek avcılarının dikkatini çekerek Ostersunds FK ile iki yıllığına sözleşme imzaladı.

Nike Football'ın yürüttüğü 'The Chance' programıyla eşzamanlı olarak, kreatif sektördeki parlayan yetenekleri bulmayı ve desteklemeyi amaçlayan bir yarışma da düzenlenecek. Dünyanın her tarafından genç fotoğrafçı ve sinemacıların programa katılması teşvik edilecek. Gençler, Nike'ın kreatif akıl hocalarının yanı sıra programın elçiliğini üstlenen film direktörü, yazar, yapımcı ve oyuncu Spike Lee ile çalışma fırsatını yakalayacak. Ödül olarak ise, Nike Sportswear 2013 Bahar koleksiyonunun tanıtım kampanyasını çekecek takımda yer alacak ve global finalleri izlemek için Barselona'ya gidecekler.

The Chance programı hakkında daha fazla bilgi için www.nikefootball.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Kayıtlar 1 Mart tarihi itibari ile başladı.

NİKE ACADEMY HAKKINDA

Nike Academy, İngiltere Premier Ligi tarafından desteklenen bir yüksek performans, futbol ihtisas programıdır. Nike Academy Direktörü Huw Jennings'in rehberliğinde, 18 gençten oluşan futbol takımı aralarında Arsenal FC, Celtic FC ve Inter Milan'ın da bulunduğu kulüplerin seçkin akademileri ve profesyonel genç takımlarına karşı mücadele etti. Loughborough Üniversitesi'nde bulunan takım, Nike'ın uzman antrenörlerinin rehberliğinde dünyanın önde gelen tesislerinde çalıştırılıyor.