BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Lodos esmeyi sürdürecek mi? Sıcaklık azalacak mı? Yağmur gelecek mi? İşte yeni haftada bölge bölge hava durumu;

Abone ol

Türkiye genelinde lodos esmeyi sürdürdüğünden sıcaklıklar dün de yüksekti. Ancak gece Yunanistan'dan önce Ege ve Marmara'ya yeni bir yağışlı hava gelecek. Yeni haftanın başında hava soğuyacak ancak sonrasında sıcaklık yeniden yükselecek.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da dün hava bulutluydu, çok hafif yağmur da oldu, lodos çok sertti, sıcaklık 17 dereceydi, ama gece kente sağanak yağış geldi.

Ankara dün bulutlu 14 dereceydi, bugün yağmur var.

İzmir'de dün bulutlu ve lodos çok kuvvetliydi, sıcaklık 17 dereceydi, gece kuvvetli yağmur da başlayacak.

Bursa bulutlu,

Adana'da da hava fazla açık değildi.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

- Marmara'da lodos yine çok sert, sıcaklık 16-19 derece arasında. gökyüzü bulutlu, daha çok Trakya kesiminde yağmur da olacak. Bu gece karayele dönecek rüzgarla hava soğuyor ve bölgenin tamamında sağanak yağmur görülecek.

- İç Anadolu'da bugün hava çoğunlukla bulutlu, sıcaklık hala 10 dereceyi geçiyor. Yarın hava koşulları yaşamı zorlaştırabilir, bölgede lodos çok kuvvetli esecek ve sağanak yağmur da getirecek.

- Egeliler dikkat: Bugün İzmir-Kuşadası boyunca lodos çok kuvvetli, akşam saatlerinden itibaren ise Yunanistan’dan yaklaşan cephe sistemi nedeniyle tüm kıyılarda fırtınaya yakın esecek ve ardından gece Ege'de kuvvetli yağmur başlayacak.

- Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Pazar gününü güneydoğu parçalı bulutlu, Akdeniz ise biraz daha bulutlu bir havada geçiriyor ama önemli bir yağış yok. Yarın Ege üzerinden önce Akdeniz’e, sonra Güneydoğu’ya yeniden yağış geliyor. Lodos da sertleşecek, bugün Antalya 19, Gaziantep 15 derece.

- Doğu Anadolu'ya bugün daha güneşli bir hava hakim ama yer yer pus da oluşacak. Yeni hafta da ise yağışlar yeniden başlıyor. Erzurum 5 derece.

- Karadeniz çoğunlukla bulutlu, yağış bugün daha zayıf. Yarın bölgenin doğusunda lodos kuvvetli, batısında ise yağmur kuvvetli olacak. Salı günü  hava soğuyor.