BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.426,84
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftada hava nasıl?

İstanbul’da sıcaklık 30 derecenin altına iniyor. Poyraz ise çok sertleşti. Peki yeni haftaya nasıl gireceğiz? İşte bölge bölge hava raporu;

Abone ol Kuzey kesimler sonbaharı andıran hava koşullarını yaşamaya başladı. Sert esen poyraz Marmara ve Karadeniz’e serin hava ve bulut taşıyor. Güneyde ise biraz düşüş haricinde, sıcaklık halen yüksek değerlerde.

- İstanbul’da sıcaklık 30 derecenin altına iniyor. Poyraz çok sertleşti ve hava bulutlanıyor, bulutlar kısım kısım yağmur da bırakabilir. Ankara da serinliyor ve rüzgar sert esecek.

- İzmir de kuvvetlenen rüzgar, sıcaklığı oldukca düşürecek ve hava bulutlanacak, İzmir’in iç kesimlerinde hafif yağmur olabilir.

- Bursa’da yarın hava daha bulutlu olacak, Adana’da rüzgar hafif, hava açık.

Bugün;
- İstanbul 26
- Ankara 32
- İzmir 31
- Bursa 29
- Adana 35 derece   

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

* Marmara bölgesinde sıcaklıklarda bugün belirgin düşüş var, bu düşüşle birlikle hava kapanıyor. Bulutlar Marmara’nın birçak kentinde, özellikle Trakya, Kocaeli çevrelerinde kısa süreli yağmura neden olabilir. Yarın Balıkesir’de de yağmur olasılığı var, poyraz bölgede üç gün çok sert esecek. Bugün Edirne 28, Balıkesir 29, Sakarya 26 dereceye inecek.

* İç Anadolu bölgesinde de sıcaklık düşüşe geçti, rüzgar sert ve serin esiyor, Ankara-Sivas boyunca bölgenin kuzeyi bulutlanacak. Eskişehir’de yarın yağmur geçişleri bekleniyor. Konya 32, Sivas 27, Eskişehir 30 derece.

* Ege bölgesinde Çeşme’den-Bodrum’a kadar üç gün rüzgar kuvvetli esecek. Yüksek sıcaklıklar bölgeyi artık tert ediyor ve kıyılar bulutlanacak.Bugün Aydın, Manisa, Kütahya-Uşak çevreleri ile izmirin iç kesimlerinde, yarın isebölgenin daha geniş alanında sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. Denizli 35, Muğla 33, Kütahya 29 derece.

* Akdeniz bölgesinde sıcaklıklar biraz düşüyor ama, nem oranı çok yüksek, o nedenle bunaltıcılık yine çok fazla. yarın Isparta, Burdur-Antalya arasında hava daha bulutlu olacak. Antalya 34 derece..

* Güneydoğu’da sıcaklıkda biraz düşüş olsada, yine 40 dereceye yakın seyredecek. Diyarbakır 38 derece.

* Doğu Anadolu’da bu iki gün hem rüzgar kuvvetleniyor, hemde sıcaklık biraz düşecek, bu da serinleme sağlayacak. Erzurum-Kars çevrelerinde hava bulutlu. Çarşambadan itibaren ise sıcaklıkda yeniden yükselme yaşanacak. Erzurum 27, Van 29 derece

* Karadeniz bölgesi sertleşen rüzgar ve sıcaklık düşüşü ile birlikte, serin 2-3 gün geçirecek. Bugün kıyılar boyunca yağış var, yağmur Samsun-Trabzon-Artvin arasında daha kuvvetli yağabilir. Bugün Trabzon 24, Samsun 25, Bolu 27 derece.